Kalkunbiff med kryddersmør
Foto: Alf Børjesson

Kalkunbiff med kryddersmør

Server en nydelig biff av kalkun med et spesielt smakfullt kryddersmør laget av smør, chili, lime og hakket koriander. Biffene kan du enten kjøpe ferdige eller skjære dem selv av en hel kalkunfilet

Fremgangsmåte

Kryddersmør kan lages ferdig i god tid på forhånd. Rør ingrediensene sammen til en jevn blanding. Rull den eventuelt i papir eller folie og sett det kjølig.

Stek kalkunfiletene ca. 2-3 minutter på hver side (tiden kan variere med tykkelsen på kalkunbiffen). Ikke snu dem før de har gyllenbrun stekeskorpe.

Ha en liten klatt kryddersmør på hver kalkunbiff ved servering. Salat og ovnsstekte potetkløfter er godt tilbehør.

Ovnsstekte potetkløfter:
Skrubb potetene og skjær dem i kløfter. Legg dem i en ovnspanne. Bland dem med litt olje.

Stek potetene midt i ovnen ved 250 grader i ca. 20 minutter. Vend kløftene og dryss salt over. La dem stå i ovnen i ytterligere ca. 15 minutter, til de er gyllenstekte og møre.

Lekre oppskrifter med kalkun

Her får du sært så gode kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende fra champagnelegende - også uten bobler
+
Tester

Imponerende fra champagnelegende - også uten bobler

Når Agrapart-arven deles på to, er det faktisk blitt en gavepakke til champagneelskerne. Det er en av flere oppdagelser blant septembernyhetene med (og uten) bobler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Saftig, søt og nygrillet mais er uimotståelig
Dagens rett

Saftig, søt og nygrillet mais er uimotståelig

Det er lite du trenger ved siden av grillet mais. Kryddersmør og spekeskinke smaker selvsagt ekstra godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

450 hvitviner testet: Ekteparet som lager de aller beste hvitvinskjøpene blant septembernyhetene
+
Tester

450 hvitviner testet: Ekteparet som lager de aller beste hvitvinskjøpene blant septembernyhetene

De beste GG-rieslingene har passert tusenlappen, men noen holder igjen. Fra superparet Carolin og Oliver Spanier får du enorm kraft for drøyt 700 kroner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her