Kalkunfilet med timiansmør og sommerkål
Foto: Synøve Dreyer

Kalkunfilet med timiansmør og sommerkål

Et deilig urtesmør gjør kalkunen ekstra saftig og god. Serverer du kalkunen med sesongens asparges, nykål og reddiker får gjestene dine et fargerikt og lett festmåltid.

Fremgangsmåte

Bland sammen smør, timian, hvitløk og sitronsaft. Løsne forsiktig skinnet på kalkunfileten og fordel smøret under skinnet. Trekk skinnet godt på plass. Krydre med salt og kvernet pepper på begge sider.
 
Varm en stekepanne og legg fileten med skinnet ned i pannen. Brun den godt på beggesider og legg den over i en ildfast form.
 
Hell over smøret fra pannen og stek fileten i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter eller til den har en kjernetemperatur på 68 grader. La fileten hvile i ca. 10 minutter.
 
Smelt smør i en kjele og tilsett kålen delt i båter og vårløk. Vend dem i smøret og tilsett vannet. La grønnsakene dampe i smør og vann til det er knapt mørt, ca. 2 minutter. Tilsett sukkererter og la alt bli gjennomvarmt.
 
Skjær kalkunfileten i skiver og legg på et fat sammen med grønnsakene. Legg de rå reddikene rundt og server med brunet timiansmør fra pannen. Server med kokte nypoteter.

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe og pannekaker funker fortsatt
Dagens rett
Pannekaker og betasuppe

Suppe og pannekaker funker fortsatt

Pannekakeoppskriften er gjort litt sunnere, og suppeoppskriften er litt raskere. Ellers er det mye 60-tall over dagens middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her