Kalkunfyll
Foto: YinYang

Kalkunfyll

Lurer du på hva du skal fylle kalkunene med? Denne oppskriften gir deg svaret. Og du vil garantert blir fornøyd hvis du følger vår oppskrift.

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en panne og tilsett hakket løk, sellerirot og bacon. La det surre over svak varme uten å brunes.
 
Pisk eggene sammen. Bland loffen, hakket persille, paprika i biter, salt og muskat sammen med det du har surret i pannen. Ta av varmen og tilsett eggene, bland sammen til du får en smidig farse, tilsett litt vann om nødvendig. Bland i soppen.
 
Blandingen fylles i kalkunen både i kråa (halsen) og i magen. Sy igjen.
 
Pakk kalkunen inn i folie og stek den i ca 50 min. pr. kg ved 150 grader.
 
Av sjyen som blir lages det saus. Jevn den ut med mel og tilsett litt salt og en god skvett rømme.
 
Kalkunen brunes ved litt sterk varme til den er passe gyllenbrun og taes ut så den får satt seg, ca 15 minutter før oppdeling.
 
Tips:
Fyllet kan også stekes i brødform i 30 minutter. 
 

Sendt inn av Odd Egil Rønning

5
5/5 etter 27 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen