Kok opp sukkerlake med sukker, vann og sitronsaften. Splitt vaniljestengene på langs og skrap ut frøene med en kniv, ha frøene og stengene i sukkerlaken.
Skjær pærene i 2 cm tykke skiver og stikk ut små rundinger som du legger i den varme sukkerlaken, posjer til møre.
Arme riddere:
Bland sammen egg melk og fløte og dypp brødskivene i blandingen. Stek arme riddere i smør og stykk ut i samme størrelse som pære.
Grønt sukker:
Kjør 1 bunt sitronverbena og 2 dl sukker i food-prossesor til den er som et fint pulver. Sikt sukkeret gjennom en grov sikt og ha det i en lufttett beholder.
Melkesjokoladen tempereres og piskes kaldt og luftig over isvann. Hell over på et brett kledd med bakepapir og kjøl godt ned før du kjører det i food-prossesor til et pulver som avkjøles og holdes kaldt.
Ferdigstillelse:
Legg pærebitene oppå arme riddere. Glaser med karamellen som du posjerte pæren i. Dryss litt grønt sukker på toppen av pæren og melkesjokoladepulver rundt.
Legg litt melkesjokoladepulver på tallerkenen og legg på en kule bringebærsorbet og melkesjokoladeiskrem.
Fyll små krumkaker med lettpisket krem og dryss det grønne sukkeret over, støtt inntil iskulene. Pynt eventuelt med nougatine.
Slik lager du krumkaker
Slik lager du nougatine
Lyst på en annen variant av arme riddere?
Se alt du kan bruke gammelt brød til
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av
Frode Laupsa, Palace Grill