Kanelkake fra Son

Ingredienser
2,5 dl lettrømme (yoghurt, kefir)
1 ts natron
175 gr. smør
2,5 dl sukker
2 egg
4,5 dl hv.mel gjerne halvparten sammalt.
2 ts vaniljesukker
0,5 ts salt
1 liten ts bakepulver
Fyll: 2 ts sukker, 1 ts kanel

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 grader.

Bland lettrømme eller kefir og natron. Settes til side.
Rør smør og sukker hvitt.
Tilsett 1 egg om gangen. Bland det tørre, og tilsett vekselvis med rømmeblandingen.
Smør og strø en form som tar 2 l.
Bland sukker og kanel til fyllet. Hell halvparten av røren i formen, strø litt fyll på. Hell i resten av røren og strø resten av fyllet på toppen, nederste rille i ca. 1 time.
(jeg tok 3 ts sukker 1,5 ts kanel)

Sendt inn av Karen Meland

Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost
Dagens rett

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost

Blåskjell smaker like fantastisk gratinert som den mer klassiske vrien. Gratinering er en fin måte å bruke eventuelle rester på,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her