Karamellpudding

Karamellpudding

Fremgangsmåte

Ha sukkeret i en 1,5 eller 2 l form, og sett den på en middels varm kokeplate.  Varm opp sukkeret samtidig som det ristes forsiktig i formen.  Når sukkeret har begynt å karamellisere seg, blitt kastanjebrunt, røres det forsiktig i sukkermassen.  Pass på at sukkeret ikke blir brent.  Drei på formen slik at karamellen fordeler seg jevnt oppover kantene og i bunnen av formen.  Sett formen til avkjøling.

Kok opp melk, fløte og sukker sammen med den delte vaniljestangen.  Avkjøl blandingen litt og rør inn lett sammenvispede egg.  Sil blandingen over i den avkjølte glaserte formen.  La formen stå i 10 minutter før den settes i vannbad i ovnen (røren "setter" seg, hindrer luftbobler).

Stek karamellpuddingen ved 125 grader i vannbad i ca 2-3 timer. Mot slutten av steketiden kan du kjenne med baksiden av en fuktet skje om overflaten er fast. I så fall er puddingen ferdig.
 
Avkjøl i formen til neste dag. Løsne puddingen langs kanten av formen og hvelv den på et fat med kanter. Servér puddingen med pisket kremfløte.
 

Man kan endre på sammensetningen av væsken (melk, fløte) ut i fra fyldigheten man ønsker på puddingen.

5
5/5 etter 3 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen