Kardemomme- og eplekake
Foto: iStockphoto

Kardemomme- og eplekake

Eplekake med deilig kardemommekrem ved siden ved siiden av.

Fremgangsmåte

  1. Kake:
  2. Sett ovnen på 175 grader, og pisk smør og sukker hvitt.
  3. Pisk inn eggene i smørblandingen, ett om gangen, og ha i vaniljeekstrakt.
  4. Bland sammen mel, malte mandler, malt kardemomme og bakepulver i en bolle.
  5. Rør inn kremfløte og melblanding om hverandre, og ikke rør mer enn at du akkurat får blandet sammen ingrediensene. Hell over i en springform (24 cm).
  6. Skrell eplene og skjær i tynne skiver. Sett bitene ned i røra tett i tett, og strø over sukker og kardemommefrø.
  7. Stek i 30-40 minutter til kaka er gjennomstekt.
  8. Krem:
  9. Pisk creme fraiche med en håndmikser til den begynner å bli fast. Ha i eplemost og litt melis og pisk videre til du får en ganske fast krem. Smak til med kardemomme og evt. mer melis.

Sendt inn av Trine Færaas

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her