Kardemomme- og eplekake
Foto: iStockphoto

Kardemomme- og eplekake

Eplekake med deilig kardemommekrem ved siden ved siiden av.

Fremgangsmåte

  1. Kake:
  2. Sett ovnen på 175 grader, og pisk smør og sukker hvitt.
  3. Pisk inn eggene i smørblandingen, ett om gangen, og ha i vaniljeekstrakt.
  4. Bland sammen mel, malte mandler, malt kardemomme og bakepulver i en bolle.
  5. Rør inn kremfløte og melblanding om hverandre, og ikke rør mer enn at du akkurat får blandet sammen ingrediensene. Hell over i en springform (24 cm).
  6. Skrell eplene og skjær i tynne skiver. Sett bitene ned i røra tett i tett, og strø over sukker og kardemommefrø.
  7. Stek i 30-40 minutter til kaka er gjennomstekt.
  8. Krem:
  9. Pisk creme fraiche med en håndmikser til den begynner å bli fast. Ha i eplemost og litt melis og pisk videre til du får en ganske fast krem. Smak til med kardemomme og evt. mer melis.

Sendt inn av Trine Færaas

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her