Kardemomme- og eplekake
Foto: iStockphoto

Kardemomme- og eplekake

Fremgangsmåte

Kake:
Sett ovnen på 175 grader, og pisk smør og sukker hvitt.

Pisk inn eggene i smørblandingen, ett om gangen, og ha i vaniljeekstrakt.

Bland sammen mel, malte mandler, malt kardemomme og bakepulver i en bolle.

Rør inn kremfløte og melblanding om hverandre, og ikke rør mer enn at du akkurat får blandet sammen ingrediensene. Hell over i en springform (24 cm).

Skrell eplene og skjær i tynne skiver. Sett bitene ned i røra tett i tett, og strø over sukker og kardemommefrø.

Stek i 30-40 minutter til kaka er gjennomstekt.

Krem:
Pisk creme fraiche med en håndmikser til den begynner å bli fast. Ha i eplemost og litt melis og pisk videre til du får en ganske fast krem. Smak til med kardemomme og evt. mer melis.
 
 

Sendt inn av Trine Færaas

5
5/5 etter 4 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen