Karlsbaderboller med rabarbra
Dansukker

Karlsbaderboller med rabarbra

Karlsbaderboller lages med en litt fastere deig enn vanlige boller. Her er de fylt med rabarbra.

Fremgangsmåte

  1. Bolledeig: Smuldre gjæren i en kjøkkenmaskin, og varm melken til 37 °C.
  2. Hell melken over gjæren, og rør ut. Skjær smøret i terninger, tilsett alle ingrediensene og miks sakte i noen minutter. Øk deretter hastigheten, og arbeid deigen videre i ytterligere 7 minutter.
  3. La deigen hvile under et klede i 30 minutter.
  4. Gjør klar begge typer fyll: Visp sammen alle ingrediensene til kardemommefyllet, og sett det til side. Lag deretter rabarbrafyllet. Skyll rabarbraen, og skjær den i biter. Kok dem med sukker og vann i en kasserolle i ca. 3 minutter. Miks og sett deretter til avkjøling.
  5. Del deigen i to deler, og kjevle ut den ene delen til et rektangel på et melet bakebord. Smør et lag med kardemommefyll over hele rektangelet. Kutt den avlange delen på midten, og skjær deretter opp små firkanter på ca 8 x 8 cm.
  6. Legg en klatt med rabarbrafyll midt på, og brett hjørnene inn mot midten. Sett knyttene på bakepapir, og legg et klede over. La heve i ca. 1 1/2 time. Gjør det samme med den andre halvparten av deigen.
  7. Sett ovnen på 210 °C.
  8. Pensle med vispet egg, og stek bollene midt i ovnen i ca. 10 minutter. La bollene avkjøles på rist.
  9. Rør sammen glasuren og sprinkle den over bollene. Server.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 23. mars

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse

Vi har gleden av å invitere deg til Taste vinmesse – en fest for smaksløkene! 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her