Karpe i grønt (Ponty) (Ungarn)

Fremgangsmåte

Rens fisken og skjær den i 4-5 cm tykke stykker. Legg stykkene i et halvdypt fat eller en bolle, krydre dem godt med salt og hell halvparten av oljen over. La dem stå og trekke ca 1 time.

Skrell og grovhakk løken. Bland den med resten av oljen sammen med purren skåret i skiver. Krydre dette med pepper, ha det i varm gryte og la det få litt farge. Dryss så melet over, spe med så mye fiskekraft at det blir nok til å dekke fiskestykkene. Spe med vann om nødvendig.

Ha fiskestykkene og enerbærene opp i gryten. La fisken koke på svak varme til den er halvmør, 12-15 minutter. Tilsett så hakket persille og kok retten ferdig i nye 12-15 minutter. Smak til med salt og pepper.

Retten smaker godt både varm og kald. Server surbrød eller grovbrød til.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Blant 52 nyheter i taxfreehyllene er det noen virkelig lekre bobler å ta med hjem
+
Tester

Blant 52 nyheter i taxfreehyllene er det noen virkelig lekre bobler å ta med hjem

En akevitt, og et par-tre rødviner, men de fleste andre vinene kan du styre unna - eller kjøpe på polet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Til denne lune couscoussalat kan du godt bruke rester av pølse eller sågar lammestek
Dagens rett

Til denne lune couscoussalat kan du godt bruke rester av pølse eller sågar lammestek

Uansett hva du velger, får de en varm innpakning i den riktig så krydrete couscousen. Hvor krydret den skal være, bestemmer du selv,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Oxford Companion to Wine - selve vinbibelen - er nå i ny utgave - også digitalt

Vinleksikonet alle vininteresserte må har, er i ny versjon med 1 million oppføringer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag noe søtt og godt med de norske eplene
Guide
Eplekaker og desserter

Lag noe søtt og godt med de norske eplene

De norske eplene er ikke bare gode å sette tenna i. De er ypperlige i desserter og kaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fisk servert på denne måten får fart på smaksløkene
Dagens rett

Fisk servert på denne måten får fart på smaksløkene

Torsk er en svært anvendelig fiskesort, og trives godt under et dekke av ost og sennep som her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vinprodusenter står sammen for å beskytte barolo
+

Vinprodusenter står sammen for å beskytte barolo

Mens det tidligere var et skille mellom de moderne baroloprodusentene og de tradisjonelle, er dette skillet på vei til å viskes ut. Nå samler regionens aktører seg om andre oppgaver i kjølvannet av klimaendringene og den økte etterspørselen etter barolo.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her