Karpe i grønt (Ponty) (Ungarn)

Fremgangsmåte

Rens fisken og skjær den i 4-5 cm tykke stykker. Legg stykkene i et halvdypt fat eller en bolle, krydre dem godt med salt og hell halvparten av oljen over. La dem stå og trekke ca 1 time.

Skrell og grovhakk løken. Bland den med resten av oljen sammen med purren skåret i skiver. Krydre dette med pepper, ha det i varm gryte og la det få litt farge. Dryss så melet over, spe med så mye fiskekraft at det blir nok til å dekke fiskestykkene. Spe med vann om nødvendig.

Ha fiskestykkene og enerbærene opp i gryten. La fisken koke på svak varme til den er halvmør, 12-15 minutter. Tilsett så hakket persille og kok retten ferdig i nye 12-15 minutter. Smak til med salt og pepper.

Retten smaker godt både varm og kald. Server surbrød eller grovbrød til.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her