Kaviar (Ikra) (Russland)

Fremgangsmåte

Hvis man skal servere ekte kaviar på russisk måte, serverer man den slik den er, gjerne i en bolle på is og med sitronbåter, finskåret løk eller purre og brød med usaltet smør - ikke direkte på isen.

Ristet loff er et vesteuropeisk påfunn, men av den grunn skal man selvfølgelig ikke la være å bruke det hvis man foretrekker det.

Av kaviar finnes det flere sorter:

GRÅ kaviar er stør-kaviar og betraktes som den fineste. Den er varierende grovkornet, og jo lysere grå den er, desto finere er den.

SORT kaviar (Chornaja ikra) får man fra forskjellige fiskesorter av størfamilien.

RØD kaviar (Krassmaja ikra) kommer fra en russiske lakefisk.

Fiskerne ved det kaspiske hav skal angivelig foretrekke å sette kaviaren til livs på følgende måte: Fisken flås ved bordet, rognen (kaviaren) tas ut, befris for hinner og lignende, helles over i et glass, vispes med en liten visp til den skummer og skyfles så inn i munnen med en stor teskje.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Dagens rett

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Med denne vrien på en hverdagslig laksemiddag, skaper du fest selv midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her