Kjell Bjørns fiskekaker
Elizabeth Marie Knudsen epost : elbeth@online.no

Kjell Bjørns fiskekaker

Slik lager du deilige fiskekaker. Ingen heksekunst. Bare litt tålmodighet. Det har du.

Fremgangsmåte

Det er meget viktig å være helt nøye.

Begynn å male fisken med løken, og ta potetene til slutt så kverna renses. Begynn å spe sakte. Det skal ta minst 15 min før all væsken er ispedd, og det skal være god fart på miksmasteren.

Unngå varmgang i deigen. Stopp heller maskinen innimellom speingen.

La melken sildre mens maskinen går, ca 1 dl ad gangen. Krydre. Det er viktig å få i saltet tidlig pga væskebinding i deigen.

La maskinen gå noen minutter, så litt melk igjen. Dryss i buljong og muskat, så litt melk igjen. La deigen blandes godt i noen minutter før neste speing. Viktig for godt resultat.

 Dryss så i pepper og potetmel (hvis du ikke har blandet potetmelet i melka). Potetmelet drysses da i samtidig som melka spes i.

La deigen gå 2-3 minutter igjen, litt melk, la deigen gå 1 min, ha kraften eller gelantinet i like sakte som melka spes i.

La deigen blande seg skikkelig før du har i eggene, ett ad gangen. Bruk litt mindre fart så de ikke "skvetter" ut igjen, ha så melka. Bland alt godt, og lag ei prøvekake i god varm stekepanne med olje eller fett.

Til 2,5 kg torskefilét går det 1,5 l væske

Til 2,5 kg kolje går det 1,8 l væske

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Se våre andre oppskrifter på fiskekaker 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Elizabeth Marie Knudsen epost : elbeth@online.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her