Kjøttboller med peanøttsaus - Thailand
Apéritif

Kjøttboller med peanøttsaus - Thailand

Mange er blitt kjent med thailandsk kokekunst. Nå kan du servere kjøttbollene slik de gjør.

Fremgangsmåte

Bland kjøttdeigen med halvparten av korianderbladene, halvparten av hvitløken og halvparten av fiskesausen. Kna dette til en glatt deig. Fukt hendene og rull kjøttdeigen til små kjøttboller, så store som valnøtter.

Kjøttbollene stekes i 2 ss olje i 5 minutter, eller til de er gylne.

Ta kjøttbollene opp av pannen, hold dem varme. La oljen renne av. Tørk av pannen. Ha i nye 2 ss med olje.

Fres resten av hvitløken sammen med chili og ingefær i 1 minutt. Tilsett resten av korianderbladene, fiskesausen, peanøttsmør, sukker og kokosfløte. Rør inn hakket basilikum.

Legg kjøttbollene på et fat, og sausen i en liten bolle i midten. Serveres med tannpirkere. Ideelle til småsnacks.

Her finner du mange oppskrifter med kjøttboller

Flere retter med kjøttdeig

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjell får ekstra karakter med sprøstekt skinke på toppen
Dagens rett

Blåskjell får ekstra karakter med sprøstekt skinke på toppen

Blåskjell står ofte på menyen om sommeren, og denne varianten er en skikkelig lekkerbisken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her