Kjøttboller med peanøttsaus - Thailand
Apéritif

Kjøttboller med peanøttsaus - Thailand

Mange er blitt kjent med thailandsk kokekunst. Nå kan du servere kjøttbollene slik de gjør.

Fremgangsmåte

Bland kjøttdeigen med halvparten av korianderbladene, halvparten av hvitløken og halvparten av fiskesausen. Kna dette til en glatt deig. Fukt hendene og rull kjøttdeigen til små kjøttboller, så store som valnøtter.

Kjøttbollene stekes i 2 ss olje i 5 minutter, eller til de er gylne.

Ta kjøttbollene opp av pannen, hold dem varme. La oljen renne av. Tørk av pannen. Ha i nye 2 ss med olje.

Fres resten av hvitløken sammen med chili og ingefær i 1 minutt. Tilsett resten av korianderbladene, fiskesausen, peanøttsmør, sukker og kokosfløte. Rør inn hakket basilikum.

Legg kjøttbollene på et fat, og sausen i en liten bolle i midten. Serveres med tannpirkere. Ideelle til småsnacks.

Her finner du mange oppskrifter med kjøttboller

Flere retter med kjøttdeig

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter
Dagens rett

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter

Denne paien er dessuten raskere å lage enn mange andre. Den tar bare en drøy halvtime fra du starter til maten er ferdig. Med på kjøpet får du virkelig god smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her
Dagens rett

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her

Pasta og sopp er en utprøvd og utvilsomt vellykket kombinasjon på kjøkkenet. Med fløte eller creme fraiche i tillegg er du i mål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her