Kjøttgryte med potetmos
Foto: Stian Broch

Kjøttgryte med potetmos

Denne oppskriften kommer fra kokeboka Hellstrøm Jr . som ble kåret til Beste norske kokebok i 2012. Den er derfor så enkel at også familiens yngste kan få den til.

Fremgangsmåte

Marinering:
Skjær kjøttet i terninger på 4 x 4 cm. Vask og skrell gulrøtter, purre og løk, og kutt grønnsakene opp i små terninger.

Legg dette i en form eller i en dobbelt plastpose, sammen med rødvin.

Knus tre hvitløkfedd med en hammer eller en kniv, legg feddene i marinaden sammen med laurbærbladene og timiankvisten. Dette skal marineres i ett døgn i kjøleskapet.

Tilberedning:
Når kjøttet er ferdig marinert, tar du det opp av marinaden og tørker kjøttet godt med kjøkkenpapir. Ta vare på marinaden.

Varm smør og olje i en panne.

Salte og pepre kjøttet og brun det i pannen. Gjør det i flere omganger. Det er viktig at kjøttet blir brunet på alle sider.

Legg det brunede kjøttet over i en jerngryte og strø over hvetemel. Bland godt med en tresleiv.

Tilsett marinaden med alle grønnsakene, laurbærbladene, timian og hvitløk og en spiseskje tomatpuré.

La dette koke under lokk på svak varme i 1½ time, du kan eventuelt sette hele kasserollen inn i ovnen på 180 grader. Ta en kjøttbit og sjekk om den er mør, er den seig, må kjøttet koke litt lenger.

Rens sopp og stjerneløk, ha på salt og pepper og brun dem i en panne med smør til de er gylne og fine. Skjær bacon i små biter og sprøstek i en varm panne.

Tilsett løk og sopp i gryta og la det koke i 15 minutter. Smak til med en spiseskje soyasaus.

Strø over sprøstekt bacon og litt hakket persille rett før servering. Server med hjemmelaget potetmos eller kokte poteter.

De beste gryterettene

Oppskriften er hentet fra Eyvind Hellstrøms nye kokebok Hellstrøm Jr - vinner i Beste norske kokebok 2012 .

Les mer om boken her

 

Sendt inn av Eyvind Hellstrøm

3
3/5 etter 363 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen