Klar suppe med pastafirkanter og erter (Brodo di Quadrucci e Piselli) (Italia)

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en stor kjele og ha i pancetta eller bacon, sammen med løk og selleri. Surr over svak varme under konstant omrøring i 5 minutter.

Tilsett ertene og la de surre i 3-4 minutter. Rør i tomatpuré og persille, tilsett hønsekraften, og smak til med salt og pepper. Kok opp. Legg på lokk, skru ned varmen og la det småkoke i 10 minutter. I mellomtiden skjærer du lasagneplatene i 2 cm store kvadrater.

Smak på kraften og tilsett eventuelt krydder. Slipp pastaen oppi, rør og kok opp. La det småkoke i 2-3 minutter til pastaen er ferdig, og rør så inn parmaskine.

Serveres rykende varm i oppvarmede skåler, med parmesan til.

Denne fyldige suppen er fra Lazio, der den tradisjonelt lages med fersk, hjemmelaget pasta og erter. I denne moderne versjonen bruker vi ferdigkjøpt pasta og frosne erter for å spare tid.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her