Klar suppe med pastafirkanter og erter (Brodo di Quadrucci e Piselli) (Italia)

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en stor kjele og ha i pancetta eller bacon, sammen med løk og selleri. Surr over svak varme under konstant omrøring i 5 minutter.

Tilsett ertene og la de surre i 3-4 minutter. Rør i tomatpuré og persille, tilsett hønsekraften, og smak til med salt og pepper. Kok opp. Legg på lokk, skru ned varmen og la det småkoke i 10 minutter. I mellomtiden skjærer du lasagneplatene i 2 cm store kvadrater.

Smak på kraften og tilsett eventuelt krydder. Slipp pastaen oppi, rør og kok opp. La det småkoke i 2-3 minutter til pastaen er ferdig, og rør så inn parmaskine.

Serveres rykende varm i oppvarmede skåler, med parmesan til.

Denne fyldige suppen er fra Lazio, der den tradisjonelt lages med fersk, hjemmelaget pasta og erter. I denne moderne versjonen bruker vi ferdigkjøpt pasta og frosne erter for å spare tid.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her