Klar suppe med pastafirkanter og erter (Brodo di Quadrucci e Piselli) (Italia)

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en stor kjele og ha i pancetta eller bacon, sammen med løk og selleri. Surr over svak varme under konstant omrøring i 5 minutter.

Tilsett ertene og la de surre i 3-4 minutter. Rør i tomatpuré og persille, tilsett hønsekraften, og smak til med salt og pepper. Kok opp. Legg på lokk, skru ned varmen og la det småkoke i 10 minutter. I mellomtiden skjærer du lasagneplatene i 2 cm store kvadrater.

Smak på kraften og tilsett eventuelt krydder. Slipp pastaen oppi, rør og kok opp. La det småkoke i 2-3 minutter til pastaen er ferdig, og rør så inn parmaskine.

Serveres rykende varm i oppvarmede skåler, med parmesan til.

Denne fyldige suppen er fra Lazio, der den tradisjonelt lages med fersk, hjemmelaget pasta og erter. I denne moderne versjonen bruker vi ferdigkjøpt pasta og frosne erter for å spare tid.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her