Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg
Foto: Esten Borgos

Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Kanskje er dette den beste oppskriften på klippfisk vi kan servere deg.Trekk fisken i olivenolje, og med sitronsaus blir det en nytelse du ikke må værer foruten.

Fremgangsmåte

  1. Vann ut klippfisken godt, gjerne opptil 3 døgn, eller bruk ferdig utvannet fisk. Del klippfisken i fire like store stykker.
  2. Varm opp en mild, nøytral olivenolje (ikke extra virgin) i en kjele til den holder 70 grader, bruk gjerne et termometer.
  3. Legg i fisken og la den trekke i 12-15 minutter på 60 grader.
  4. Sitronsaus:
  5. Kok saft av sitroner og sukker inn til det tykner.
  6. Visp inn romstemperert smør litt etter litt til en glatt saus rett før servering. Smak til med salt.
  7. Tilbehør:
  8. Del soppen i biter og stek lysebrun over høy varme i olivenolje. Smak til med salt.
  9. Stek vaktelegg 1-2 minutter over middels høy varme i en panne med olje. Dryss over litt salt.
  10. Legg opp fisken på tallerken. Legg vaktelegget på fisken og soppen rundt. Hell over sitronsaus. Pynt med frisk salat, timian og litt olivenolje.

Tips: Når du lager klippfisk på denne måten konsentreres smakene, så smak på fisken og vann den gjerne ut litt ekstra dersom du synes den er salt.

Lær mer om tørrfisk og klippfisk 

Se våre andre oppskrifter med klippfisk 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Inkognito

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her