Koking av krabbe

Ingredienser
Krabber

Fremgangsmåte

Kok opp vann, tilsett salt (35 g pr liter)
Slipp en krabbe oppi det kokende vannet av gangen og la vannet koke opp før en ny krabbe slippes oppi.
La koke i 15-20 min avhengig av størrelse.
Ta så krabbene opp av vannet og legg den på rygg for avkjøling minst et kvarter.
Skal du spise krabben senere, bør den, når den er avkjølt, settes kjølig.

Rensing:
Brekk av klørne. Løft ut "huset" av krabbeskallet. Ta vare på innholdet i krabbeskallet. Til tross for den noe uappetittelige fargen er smaken himmelsk og dette kjøttet blandes med det lyse og mer smaksnøytrale kjøttet.
Fjern den såkalte paven ved å trykke ned "klaffen" midt under øynene. Fjern gjellene på hver side av huset. Del deretter huset i to etter "midtstripen" som kommer til syne når du fjerner de to løse klaffene og da er alt klart for å grave ut maten. En nitid jobb. Klørne derimot er mye enklere og raskere å rense. Bruk gjerne en nøtteknekker.

Sendt inn av Eliin Hoflandsdal

Forsiden akkurat nå
Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus
Dagens rett

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Pizza er populært, og hjemmelaget pizza er det aller beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken

Your session has expired. The page has been automatically refreshed to generate a new session.

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her