Koking av kraft
Foto: Kim Holthe

Koking av kraft

Her er en god innføring for hvordan du skal koke kraft.

Fremgangsmåte

Beregn ca. 1½ l vann og 2 ts salt per kilo kjøtt. Kok opp vannet og tilsett salt.

Legg i kjøttet og kok opp på nytt.

Skum godt av, slik at kraften blir klar.

Tilsett hel pepper, noen skiver løk og urtene. Senk varmen slik at kjøttet ikke koker, men trekker på ca. 90° C. La kjøttet trekke til det er mørt, ca. 2 timer.

Knyt urtene sammen med hyssing og la dem trekke sammen med kjøttet for å gi god smak til kraften.

Kjøttkraft er et godt grunnlag for god smak til sauser og supper. Er det litt kjøtt på beina blir det bedre og sterkere kraft. Jo mer beina er oppdelt jo mer kraft blir det trukket ut. Hvis du ikke skal bruke all kraften kan du fryse den og bruke den senere.

Gir ca 2½ liter ferdig kraft.

Tips: Ikke kast kjøttet, men bruk det i supper, gryter eller lag en god lapskaus med det.
 

Sendt inn av Matprat.no

4
4/5 etter 31 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen