Kokke-Lises cupcakes

Ingredienser
150 g meierismør, romtemperert
150 g sukker
2 store egg
230 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
1 dl melk eller matfløte

Ostekrem:
150 g kremost naturell, romtemperert
100 g smør, romtemperert
300 g melis
Saften av 1/2 sitron
Ev. konditorfarge

Ostekrem med mørk sjokolade:
250 g mørk sjokolade
1 1/2 dl fløte
2 ss sukker
1 ss meierismør
100 g kremost naturell

Smørkrem:
250 g smør, romtemperert
2 ts vaniljesukker
2 dl melk
Ca 14 dl melis
Ev. konditorfarge

Fremgangsmåte

Visp smør, sukker og vanilje til en luftig smørkrem. Stopp gjerne underveis og skrap ned fra kantene.
Pisk inn eggene, ett om gangen. Pisk godt mellom hvert egg.
Bland til slutt inn mel og bakepulver vekselvis med melken.
Sett muffinsformene i et muffinsbrett og fyll formene 2/3 fulle.
Stek muffinsene ved 200 grader midt i ovnen i ca 20 min.
La de ferdigstekte kakene stå og avkjøle seg 15 minutter i muffinsbrettet før du forsiktig løfter dem ut.
Kakene må være helt avkjølte før du har på smørkremen.

Ostekrem:
Rør sammen ost, smør og sitronsaft til en glatt røre. Bland inn melis.

Ostekrem med mørk sjokolade:
Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle.
Kok opp fløte og sukker. Hell den varme fløten over sjokoladen litt etter litt mens du rører. Sjokoladen skal bli blank og elastisk. Visp inn smør og ost til en tykk glatt krem. Bruk eventuelt en stavmikser eller hurtigmikser (bruk pulsknappen).

Smørkrem:
Pisk smør, vanilje, melk og 4 dl av melisen til luftig og glatt krem i en kjøkkenmaskin. Tilsett resten av melisen gradvis under pisking. Smørkremen skal få en luftig, smidig og tykk konsistens.

TIPS:
Varier oppskriften med å tilsette 150 g frosne bær som for eksempel blåbær eller bringebær.
Mørk sjokolade, melkesjokolade eller hakkede fløtekarameller kan også brukes. Hakkede nøtter, revet gulrot eg/ eller krydder som kanel, reet appelsin, sitron eller limeskall er andre alternativer. Topp med melis, smørkrem eller ostekrem.

Sendt inn av Marte Kvello

Forsiden akkurat nå
Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

For å smake vin må du kunne dette
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

For å smake vin må du kunne dette

Bli med på en introduksjon til vinens verden, og smak deg gjennom 8 ulike vinstiler. Dette er første kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her