Kokke-Lises cupcakes

Ingredienser
150 g meierismør, romtemperert
150 g sukker
2 store egg
230 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
1 dl melk eller matfløte

Ostekrem:
150 g kremost naturell, romtemperert
100 g smør, romtemperert
300 g melis
Saften av 1/2 sitron
Ev. konditorfarge

Ostekrem med mørk sjokolade:
250 g mørk sjokolade
1 1/2 dl fløte
2 ss sukker
1 ss meierismør
100 g kremost naturell

Smørkrem:
250 g smør, romtemperert
2 ts vaniljesukker
2 dl melk
Ca 14 dl melis
Ev. konditorfarge

Fremgangsmåte

Visp smør, sukker og vanilje til en luftig smørkrem. Stopp gjerne underveis og skrap ned fra kantene.
Pisk inn eggene, ett om gangen. Pisk godt mellom hvert egg.
Bland til slutt inn mel og bakepulver vekselvis med melken.
Sett muffinsformene i et muffinsbrett og fyll formene 2/3 fulle.
Stek muffinsene ved 200 grader midt i ovnen i ca 20 min.
La de ferdigstekte kakene stå og avkjøle seg 15 minutter i muffinsbrettet før du forsiktig løfter dem ut.
Kakene må være helt avkjølte før du har på smørkremen.

Ostekrem:
Rør sammen ost, smør og sitronsaft til en glatt røre. Bland inn melis.

Ostekrem med mørk sjokolade:
Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle.
Kok opp fløte og sukker. Hell den varme fløten over sjokoladen litt etter litt mens du rører. Sjokoladen skal bli blank og elastisk. Visp inn smør og ost til en tykk glatt krem. Bruk eventuelt en stavmikser eller hurtigmikser (bruk pulsknappen).

Smørkrem:
Pisk smør, vanilje, melk og 4 dl av melisen til luftig og glatt krem i en kjøkkenmaskin. Tilsett resten av melisen gradvis under pisking. Smørkremen skal få en luftig, smidig og tykk konsistens.

TIPS:
Varier oppskriften med å tilsette 150 g frosne bær som for eksempel blåbær eller bringebær.
Mørk sjokolade, melkesjokolade eller hakkede fløtekarameller kan også brukes. Hakkede nøtter, revet gulrot eg/ eller krydder som kanel, reet appelsin, sitron eller limeskall er andre alternativer. Topp med melis, smørkrem eller ostekrem.

Sendt inn av Marte Kvello

Forsiden akkurat nå
Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her