Kokke-Lises cupcakes

Ingredienser
150 g meierismør, romtemperert
150 g sukker
2 store egg
230 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
1 dl melk eller matfløte

Ostekrem:
150 g kremost naturell, romtemperert
100 g smør, romtemperert
300 g melis
Saften av 1/2 sitron
Ev. konditorfarge

Ostekrem med mørk sjokolade:
250 g mørk sjokolade
1 1/2 dl fløte
2 ss sukker
1 ss meierismør
100 g kremost naturell

Smørkrem:
250 g smør, romtemperert
2 ts vaniljesukker
2 dl melk
Ca 14 dl melis
Ev. konditorfarge

Fremgangsmåte

Visp smør, sukker og vanilje til en luftig smørkrem. Stopp gjerne underveis og skrap ned fra kantene.
Pisk inn eggene, ett om gangen. Pisk godt mellom hvert egg.
Bland til slutt inn mel og bakepulver vekselvis med melken.
Sett muffinsformene i et muffinsbrett og fyll formene 2/3 fulle.
Stek muffinsene ved 200 grader midt i ovnen i ca 20 min.
La de ferdigstekte kakene stå og avkjøle seg 15 minutter i muffinsbrettet før du forsiktig løfter dem ut.
Kakene må være helt avkjølte før du har på smørkremen.

Ostekrem:
Rør sammen ost, smør og sitronsaft til en glatt røre. Bland inn melis.

Ostekrem med mørk sjokolade:
Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle.
Kok opp fløte og sukker. Hell den varme fløten over sjokoladen litt etter litt mens du rører. Sjokoladen skal bli blank og elastisk. Visp inn smør og ost til en tykk glatt krem. Bruk eventuelt en stavmikser eller hurtigmikser (bruk pulsknappen).

Smørkrem:
Pisk smør, vanilje, melk og 4 dl av melisen til luftig og glatt krem i en kjøkkenmaskin. Tilsett resten av melisen gradvis under pisking. Smørkremen skal få en luftig, smidig og tykk konsistens.

TIPS:
Varier oppskriften med å tilsette 150 g frosne bær som for eksempel blåbær eller bringebær.
Mørk sjokolade, melkesjokolade eller hakkede fløtekarameller kan også brukes. Hakkede nøtter, revet gulrot eg/ eller krydder som kanel, reet appelsin, sitron eller limeskall er andre alternativer. Topp med melis, smørkrem eller ostekrem.

Sendt inn av Marte Kvello

Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her