Kokosterte med Chili- og ananassorbet

Fremgangsmåte

Mørdeigen:
Alle ingrediensene has lagvis (tørt/bløt) i en food prosessor. og kjøres til deigen begynner å sette seg.

Ha deigen på benken og press den sammen til ca 5 emner og plastre inviduelt. La deigen hvile på kjøla et par timer.

Kjevle ut deigen og fôr en tertebunn, prikk huller i en med en gaffel el. lignende. Sett terten i fryseren (ca.25 min). Stek terten på 150 grader i 15 min med bakepapir og bønner. Deretter pensler du bunnen med eggeplommer og videresteker i 5 min.
 
Behold tertebunnen i frormen.
 
Når du skal lage fyllet, koker du opp melk, fløte og sukker og sper denne blandingen i pulp/egg/maizenna blandingen mes du hele tiden pisker.
Varm blandingen opp i en bolle over vannbad under omrøring. Massen vil nå tykne. Når massen blir litt tykkere enn vanlig vaniljesaus, tar du å heller fyllet i tertebunnen. Sett terten forsiktig inn i en 90 graders varm ovn, fyllet vil etter ca 10 -15 min sette seg. Terten settes til avkjøling på kjøla.
 
Server terten med en chill- og ananassobet og limezest

Sendt inn av Jeanette Iversen (kokkelærling)

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her