Kokosterte med Chili- og ananassorbet

Fremgangsmåte

Mørdeigen:
Alle ingrediensene has lagvis (tørt/bløt) i en food prosessor. og kjøres til deigen begynner å sette seg.

Ha deigen på benken og press den sammen til ca 5 emner og plastre inviduelt. La deigen hvile på kjøla et par timer.

Kjevle ut deigen og fôr en tertebunn, prikk huller i en med en gaffel el. lignende. Sett terten i fryseren (ca.25 min). Stek terten på 150 grader i 15 min med bakepapir og bønner. Deretter pensler du bunnen med eggeplommer og videresteker i 5 min.
 
Behold tertebunnen i frormen.
 
Når du skal lage fyllet, koker du opp melk, fløte og sukker og sper denne blandingen i pulp/egg/maizenna blandingen mes du hele tiden pisker.
Varm blandingen opp i en bolle over vannbad under omrøring. Massen vil nå tykne. Når massen blir litt tykkere enn vanlig vaniljesaus, tar du å heller fyllet i tertebunnen. Sett terten forsiktig inn i en 90 graders varm ovn, fyllet vil etter ca 10 -15 min sette seg. Terten settes til avkjøling på kjøla.
 
Server terten med en chill- og ananassobet og limezest

Sendt inn av Jeanette Iversen (kokkelærling)

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her