Kokt torsk med gulrotstuing og bacon
Foto: Astrid Hals

Kokt torsk med gulrotstuing og bacon

Det blir full fest selv på en hverdag med denne veldig tradisjonelle oppskriften med fersk torsk med bacon og gulrotstuing.

Fremgangsmåte

Skjær torsken i serveringsstykker. Rør salt ut i kaldt vann, og la fiskestykkene ligge i saltlaken i ca. 10 minutter.

Kok potet og stek baconet sprøtt.

Koking av fisken:
Kok opp vann, og tilsett salt, sitron og laurbærblad.

Rett før servering legger du torskestykkene forsiktig i kjelen, la trekke i ca. 5-8 minutter, til den flaker seg.

Løft opp med en hullsleiv, legg på et rent klede så den får rent av seg.

Gulrotstuing:
Skrell og skjær gulrøttene i terninger. Kok møre i melk og vann.

Skrell og skjær løk i strimler. Surr lett i smør til den er blank men ikke tatt farge, og rør inn mel.

Spe med kokekraft fra gulrøttene til du får en jevn og fin stuing. La den trekke i 10 minutter for å fjerne melsmaken. Smak til med salt og pepper.

Ha i gulrot og varm forsiktig opp til de er varme.

Server torsken med kokte poteter, sprøstekt bacon og gulrotstuing.

Tips: Bruk gjerne en annen hvit fisk slik som sei, kveite, lyr eller hyse til denne retten dersom du ikke får tak i torsk.

Nydelige torskeretter finner du her

Andre deilige fiskeretter

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

 

Sendt inn av Norsk Sjømatråd

5
5/5 etter 49 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen