Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Koreansk biff bulgogi
Apéritif

Koreansk biff bulgogi

Biff Bulgogi er Koreas mest populære matrett. Retten serveres med ris og spises som den er eller pakket inn i blader av nykål.

Fremgangsmåte

Kjør alle ingrediensene til marinaden sammen i en blender eller med en stavmikser.

Skjær kjøttet i tynne strimler, på tvers av fibrene. Ha kjøttet og marinaden over i en stor bolle, bland godt, dekk til med plastfolie og la kjøttet marinere i minst 30 minutter (gjerne natten over) i kjøleskap.

Kok ris i lettsaltet vann etter anvisningen på pakken. Pluk nykålen fra hverandre, skyll godt og legg de store bladene på en tallerken. 

Varm en stor stekepanne med litt olje over middels-høy varme .Fres det marinerte kjøttet i flere omganger. La kjøttet ligge litt i ro før du rører i pannen, slik at kjøttet får en karameliert overflate. 

Serveres straks  i nykålblader med kokt ris, gochujang, kimchi og et dryss av vårløk og sesamfrø.

Tips

Bulgogi kan også lages med både svin, kylling og andre stykker storfekjøtt.

Ha gjerne kjøttet i frysern i 30 minutter. Da blir det enklere å skjære tynne skiver.

Kjøttet blir mørest om det får marinere over natten. Når marineringen er unnagjort går middagslagingen unna i en fei.  

Gochujang er en koreansk chilipaste som kan kjøpes hos asiatiske supermakeder. Siracha kan benyttes istedet. 

Japansk pære er også kalt Nashi pære eller eplepære, men syrlig eple kan benyttes istedet.

Vil du prøve andre koreanske oppskrifter ligger de her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Rømmegrøt og 17. mai: Du trenger bare en boks seterrømme, mel og melk. Vips så er den ferdig
Dagens rett
Ekte rømmegrøt

Rømmegrøt og 17. mai: Du trenger bare en boks seterrømme, mel og melk. Vips så er den ferdig

Men prøv ikke å lage den med lettrømme - det blir ikke det samme. Om du synes rømmegrøt er mektig, server den i veldig små porsjoner slik de gjør på Maaemo til stor begeistring hos de mange utenlandske gjestene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten
Dagens rett
Kyllingfilet i balsamicosaus

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten

Balsamico sørger sammen med mange andre ingredienser for det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak
Dagens rett
Surdeigpannekaker med grillet pak choy, hummus og aioli

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak

Byggmel gjør dem ekstra saftige og mettende. Og toppingen kan varieres i det uendelige.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mot slutten av skreisesongen får delikatessen en vårlig innpakning
Dagens rett
Skrei med pastasalat og parmesansaus

Forsiden akkurat nå - 4

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her