Krydderstekt torsk med blåskjellsaus
Foto: Eva Brænd

Krydderstekt torsk med blåskjellsaus

Denne retten med en våre favorittfisker er det den kjente kokken Trond Moi som har kreert.

Fremgangsmåte

Skjær fine serveringsstykker, à 200 g, av torskefileten. Behold skinnet på.

Vend fiskestykkene i en blanding av gammeldagse krydder som malt kummin, allehånde og koriander.

Stek fisken først med skinnsiden ned og litt på kjøttsiden. Kok mandelpoteter med skallet på og med mye salt i vannet.

Del de varme potetene i to, ikke skrell dem, salte og legg på en smørklump på hver potethalvdel. Fordel dem på tallerkener og legg fiskestykkene oppå. På den måten utveksler fisk og poteter aromaer.

Damp blåskjell med en klype safrantråder og sjalottløk i skiver. Når blåskjellene er klare, siles kraften fra, tilsettes 3 dl fløte og kokes inn til det tykner, smak til med pepper.

Hell sausen over fisken og potetene. Damp litt purreløk i skiver. Anrett purreløk og blåskjell på toppen av fisken.

Kok inn balsamico-eddik til siruptykkelse. Rør inn 2 ss smør. Hell sausen i en tynn stråle rundt fisketårnet.

Du kan godt utelate blåskjellene. Da må du lage en annen kjempegod saus: Kok opp 3 dl fløte med 1 finhakket sjalottløk og evt. en klype safrantråder. Rør inn 200 g smør. Smak evt. til med salt.

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk

Her finner du mange oppskrifter med torsk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Trond Moi

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 202.90 kr Basisutvalget
    87 POENG
Forsiden akkurat nå
Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her