Kvikklunsjkake

Ingredienser
4 egg
5 dl sukker
275 g smelta smør
2 dl mjølk
7,5 dl kveitemjøl
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
4 ss kakao

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis (luftig og nesten kvit.)
Smelt smøret og avkjøl det litt. Hell smøret i eggedosisen og rør med ei sleiv.
Mål opp mjølk og rør inn.
Mål opp kveitemjøl, bakepulver, vaniljesukker og kakao og rør inn.

Smør godt ei langpanne med smelta smør eller legg bakepapir i forma. Hell i røra. Steik i ca 25-30 min på 180 grader, nedst i omnen. Kaka er ferdig når den losnar frå kantane på langpanna, eller stikk med ein strikkepinne i kaka for å sjå om det heng fast rå deig.
Sett langpanna på rist for avkjøling - det er ikkje naudsynt å ta kaka ut av langpanna. Legg kjøkkenhandkle over og lat den stå til avkjøling. Mens kaka vert avkjølt tek me til med kremen.


Krem:
Oppskrifta på krem kan doblast om du vil.
3 ss kald kaffi (Om du ikkje har kald kaffi så kok opp 1 dl vatn og trekk gryta av plata. Tilsett 1ss kaffipulver og la det avkjøle i 10 min. Mål opp med skei kaffien du skal bruke i glasuren).
150 g smør
1 1/2 ss kakao
1 1/2 ts vaniljesukker
300-400 g melis

Rør saman alle ingrediensane til kremen er lys, det vert best resultat med kjøkkenmaskin. Kaka bør vere ganske avkjølt før ein smørjer utover glasuren, legg handa på og kjenn at kaka ikkje er over handvarm. Dryss på pynt om du vil, for eksempel strøssel eller kokos. Gjer dette med ein gang du har hatt på kremen, elles vert pynten laus.

Kaka kan frysast. Om du skal ta med kake til dugnad eller skuleavslutning kan du legge kakestykka på eit pappstykke som du kler med aluminiumsfolie, så slepp du å leite etter fatet når festen er slutt.
Set steikeomnen på 180 grader. Steiketid 25-30 minutt.
Set steikeomnen på 180 grader. Steiketid 25-30 minutt.

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blir det grillvær i dag, fikser du middagen på et øyeblikk
Dagens rett
Grillet biff med bulgursalat og tomat- og aprikossaus

Blir det grillvær i dag, fikser du middagen på et øyeblikk

Lukten av en saftig biff på grillen får tennene til å løpe i vann, og servert med en frisk sommersalat er dette en perfekt søndagsmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her