Kvikklunsjkake

Ingredienser
4 egg
5 dl sukker
275 g smelta smør
2 dl mjølk
7,5 dl kveitemjøl
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
4 ss kakao

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis (luftig og nesten kvit.)
Smelt smøret og avkjøl det litt. Hell smøret i eggedosisen og rør med ei sleiv.
Mål opp mjølk og rør inn.
Mål opp kveitemjøl, bakepulver, vaniljesukker og kakao og rør inn.

Smør godt ei langpanne med smelta smør eller legg bakepapir i forma. Hell i røra. Steik i ca 25-30 min på 180 grader, nedst i omnen. Kaka er ferdig når den losnar frå kantane på langpanna, eller stikk med ein strikkepinne i kaka for å sjå om det heng fast rå deig.
Sett langpanna på rist for avkjøling - det er ikkje naudsynt å ta kaka ut av langpanna. Legg kjøkkenhandkle over og lat den stå til avkjøling. Mens kaka vert avkjølt tek me til med kremen.


Krem:
Oppskrifta på krem kan doblast om du vil.
3 ss kald kaffi (Om du ikkje har kald kaffi så kok opp 1 dl vatn og trekk gryta av plata. Tilsett 1ss kaffipulver og la det avkjøle i 10 min. Mål opp med skei kaffien du skal bruke i glasuren).
150 g smør
1 1/2 ss kakao
1 1/2 ts vaniljesukker
300-400 g melis

Rør saman alle ingrediensane til kremen er lys, det vert best resultat med kjøkkenmaskin. Kaka bør vere ganske avkjølt før ein smørjer utover glasuren, legg handa på og kjenn at kaka ikkje er over handvarm. Dryss på pynt om du vil, for eksempel strøssel eller kokos. Gjer dette med ein gang du har hatt på kremen, elles vert pynten laus.

Kaka kan frysast. Om du skal ta med kake til dugnad eller skuleavslutning kan du legge kakestykka på eit pappstykke som du kler med aluminiumsfolie, så slepp du å leite etter fatet når festen er slutt.
Set steikeomnen på 180 grader. Steiketid 25-30 minutt.
Set steikeomnen på 180 grader. Steiketid 25-30 minutt.

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Helfransk hvitvinskupp
+
Ukens vin

Helfransk hvitvinskupp

Denne hvitvinen representerer det virkelig gode ved fransk vin, og da snakker vi ikke om høy status.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette spiser du på Oslos fremste Michelin-hemmelighet
+

Dette spiser du på Oslos fremste Michelin-hemmelighet

Andrea Selvaggini på Savage er Michelinkokken som er mer berømt i utlandet enn i Norge. Han gjør nå grep for å nå flere norske gjester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge
+
Godbiter i pollisten

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge

Cathrine Marshall er en sørafrikansk produsent som gjør tingene på sin måte, og det smaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt nytt i papp
+
Ukens vin

Knallgodt nytt i papp

For her snakker vi om solid pinot noir-kvalitet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll gazpacho på en termos og du har pikniken klar
Dagens rett

Fyll gazpacho på en termos og du har pikniken klar

Gazpacho er genial i all sin enkelhet og anvendelighet. Prøv den som midtpunkt i et piknikmåltid på stranden eller i parken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på grillet makrell med eksotisk følge
Dagens rett
Grillet makrell med ertehummus

By på grillet makrell med eksotisk følge

Vårmakrellen smaker himmelsk når det serveres rett fra grillen med dette tilbehøret. Da får den oppmerksomheten den fortjener.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her