kylling enchiladas

Ingredienser
6 stk tortilla

500 g kyllingfilet

1 stor løk/rødløk

1 rød paprika

1 grønn paprika

2 fedd hvitløk

1 ts paprikapulver

1 ts malt spisskummen

1 ts tørket koriander

1/2 ts fenikkel

salt og pepper

250 g revet gul ost, cheddar

jalapeno-chili

tomatsalsa

Fremgangsmåte

Skjær kylling, løk, hvitløk og paprika i tynne strimler.Krydre kyllingen med salt og pepper og stek strimlene i en varm panne.

Stek grønnsakene myke og gylne i olivenolje.Bland sammen kylling, grønnsaker og krydder.Fordel blandingen på tortillaene. Topp med salsa, jalapeno og revet ost.Pakk godt sammen så fyllet holdes på plass.

Legg de fylte tortillaene i en ildfast form, topp med resten av salsaen og revet ost.Gratiner i ovn ved 225 grader ( bruk gjerne grill) i 10-12 minutter.De skal bli gylne og sprø.

Tips:

Rømme, guacamole, salat og bønnestuing smaker også godt til enchilada.

Kylling kan erstattes med biff- eller svinekjøtt i strimler.

Sendt inn av Elin Lisbakken

Forsiden akkurat nå
Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når asparges er for dyrt, går du for selvplukket strutseving - helt gratis
Dagens rett

Når asparges er for dyrt, går du for selvplukket strutseving - helt gratis

Strutsevingen ble veldig raskt klar til å høstes. Akkurat nå plukker du den ute i naturen, en helt gratis og ikke minst utrolig god grønnsak. Og en perfekt erstatning for dyr importert grønn asparges.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her