Kyllingleverpaté med fiken
Foto: Eva Brænd

Kyllingleverpaté med fiken

Fremgangsmåte

Stek baconet sprøtt i en panne uten smør. Tilsett finhakket sjalottløk og fiken. La det surre et par minutter i pannen. Ha i balsamico og sukker, og kok blandingen til det ligner marmelade.

Tørk av kyllingleverene og stek dem i litt smør ca. 4 minutter. Ha resten av smøret over i en kjele og klare det (varm det forsiktig opp, la bunnfallet synke og bruk kun det klare, gule fettet).

Ha lever og klaret smør i en hurtigmikser og kjør til en jevn masse, tilsett kvernet pepper.

Bland leverblandingen med fikenmarmeladen. Kle en liten brødform med plastfolie og fordel massen jevnt. La kyllingleverpateen stå kaldt i 2-3 timer.

Skjær pateen i skiver og dryss over litt salt. Legg en bit paté på toast eller en snipp godt brød og pynt med litt ripsgelé.

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt

5
5/5 etter 21 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen