Dom. des Treilles Côtes du Rhône 2016

Stek baconet sprøtt i en panne uten smør. Tilsett finhakket sjalottløk og fiken. La det surre et par minutter i pannen. Ha i balsamico og sukker, og kok blandingen til det ligner marmelade.
Tørk av kyllingleverene og stek dem i litt smør ca. 4 minutter. Ha resten av smøret over i en kjele og klare det (varm det forsiktig opp, la bunnfallet synke og bruk kun det klare, gule fettet).
Ha lever og klaret smør i en hurtigmikser og kjør til en jevn masse, tilsett kvernet pepper.
Bland leverblandingen med fikenmarmeladen. Kle en liten brødform med plastfolie og fordel massen jevnt. La kyllingleverpateen stå kaldt i 2-3 timer.
Skjær pateen i skiver og dryss over litt salt. Legg en bit paté på toast eller en snipp godt brød og pynt med litt ripsgelé.
Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt