Kyllingwok med guacamole
Foto: Jarle Nyttingnes

Kyllingwok med guacamole

Denne retten lager du på noen få minutter og kan kose deg med lenge.

Ingredienser
4 kyllingfileter
½ blomkål
1 brokkoli
2 gulrøtter
1 rødløk
12 sukkererter
½ purre hvite delen, skåret på langs
6 friske sjampinjong
3 ss solsikkeolje
Salt og pepper
 
1 pakke bønnespirer eller alfaalfaspirer

Guacamole:
2 dl kesam
1 avocado
1 fedd hvitløk, presset
Saft av 1 lime
½ ts salt

Fremgangsmåte

Skjær grønnsakene i små biter og kyllingen i strimler.
 
Ha olje i en wok eller vanlig tykkbunnet stekepanne med høye kanter og varm den godt opp.
 
Ha i kyllingen og stek denne til den har fått en fin stekeskorpe og ta den ut.
 
Stek grønnsakene på høy varme i to omganger slik at ikke grønnsakene begynner å koke.
 
Bland sammen kylling og grønnsaker og tilsett spirene rett før servering. Smak til med salt og pepper og server woken med guacamole.
 
Guacamole:
Del avocadoen i to og ta ut steinen i midten.
 
Ha avocadokjøttet i en  bolle og ha limejuicen over (rull limen litt på benken slik at den blir litt mykere før du deler den i to - da får du lettere ut saften av limen).
 
Mos avocadoen fint og tilsett kesam og presset hvitløk. Smak til med salt og pepper.

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her