Kyllingwok med nudler
Stig Klovholt

Kyllingwok med nudler

Kylling er som skapt for wok. Resultatet blir nemlig nærmest garantert saftig og lekkert, det være seg uansett om du er en habil woker eller nybegynner. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

Skjær kyllingfilet i strimler, og tørk den godt av.

Skjær også grønnsaker (type og mengde etter ønske) i strimler eller terninger. Sett på vann til nudlene.

Varm litt olje i en wok, og brun kyllingen i oljen, sammen med hvitløk og chili - ha gjerne litt soyasaus på helt på slutten av stekingen. Når kyllingen er blitt fint lysebrun, ta den ut av woken(pass på steketiden, den blir fort tørr!), og ha litt mer olje i woken etter behov.

Surr så grønnsakene kjapt i woken, slik at de beholder fargen og sprøheten. Når vannet til nudlene koker, ha de i, og kok dem i 2-3 min UTEN (!) å ha i krydderposen.

Når grønnsakene er ferdigstekt, ha kyllingen i sammen med grønnsakene, sil vannet av nudlene og ha de også oppi woken sammen med resten. (Skru ned varmen!) Surr alt godt sammen, og ha i en god dæsj med Oyster Sauce, Sweet Chili Sauce og litt soyasaus og vend alt godt sammen.

Har du et favorittkrydder med litt "kick" i, kan du gjerne ha dette i også. Sett gjerne woken rett på bordet, slik at man kan ta så mye man selv ønsker. Serveres med godt å drikke til, og spises med pinner.

Her finner du mange oppskrifter med wok

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du vært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Stig Klovholt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her