Lahmacun - Brettepizza med sitron og persille
Foto: Matprat

Lahmacun - Brettepizza med sitron og persille

Lahmacun - eller tyrkisk pizza - har en tynn pizzabunn og et smaksrikt fyll lagd av kjøttdeig, hakkede grønnsaker og krydder. Pizzaen toppes ofte med bladpersille og herlig, frisk sitron før den brettes sammen og nytes!

Fremgangsmåte

Denne oppskriften gir 12 små pizzaer. Vi har beregnet 2 pizzaer per porsjon.
  1. Bland alle ingrediensene til pizzadeigen i en bolle eller en kjøkkenmaskin. Elt deigen i minimum 5 minutter. Dekk bollen med litt plastfolie og la deigen heve i ca. 2 timer.
  2. Kjør paprika, løk, tomat og bladpersille sammen i en grønnsakshakke eller foodprosessor til grønnsakene er finhakket. Sil blandingen om den blir veldig bløt.
  3. Bland finhakkede grønnsaker med kjøttdeig, tomatpuré, olivenolje og krydder i en bolle til en jevn blanding.
  4. Del deigen i 12 emner. Dekk med plastfolie slik at deigen ikke tørker ut. Kjevle ut emnene til små runde pizza, ca. 2 mm tykkelse.
  5. Legg 1-2 ss kjøttblanding på pizzabunnen og smør det jevnt utover med baksiden av en skje. Legg pizza over på en varm bakepapirkledd stekeplate og stek i stekeovn på minimum 250 °C i 4-6 minutter.
Tips! Pizzaen kan også stekes i en tørr stekepanne. Bruk da lokk slik at du får en jevn steking.

Ha tomater, bladpersille og sitronsaft over pizzaen ved servering.

Her finner du over 80 pizzaoppskrifter 

Prøv denne oppskriften på pizzasaus 

Slik lager du pizzadeigen selv

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet
Dagens rett

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet

Vi er midt i juleinnspurten, og da er dette lettlagde middagsforslaget med risotto og julepålegg eller rester perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her