Lahmacun - Brettepizza med sitron og persille
Foto: Matprat

Lahmacun - Brettepizza med sitron og persille

Lahmacun - eller tyrkisk pizza - har en tynn pizzabunn og et smaksrikt fyll lagd av kjøttdeig, hakkede grønnsaker og krydder. Pizzaen toppes ofte med bladpersille og herlig, frisk sitron før den brettes sammen og nytes!

Fremgangsmåte

Denne oppskriften gir 12 små pizzaer. Vi har beregnet 2 pizzaer per porsjon.
  1. Bland alle ingrediensene til pizzadeigen i en bolle eller en kjøkkenmaskin. Elt deigen i minimum 5 minutter. Dekk bollen med litt plastfolie og la deigen heve i ca. 2 timer.
  2. Kjør paprika, løk, tomat og bladpersille sammen i en grønnsakshakke eller foodprosessor til grønnsakene er finhakket. Sil blandingen om den blir veldig bløt.
  3. Bland finhakkede grønnsaker med kjøttdeig, tomatpuré, olivenolje og krydder i en bolle til en jevn blanding.
  4. Del deigen i 12 emner. Dekk med plastfolie slik at deigen ikke tørker ut. Kjevle ut emnene til små runde pizza, ca. 2 mm tykkelse.
  5. Legg 1-2 ss kjøttblanding på pizzabunnen og smør det jevnt utover med baksiden av en skje. Legg pizza over på en varm bakepapirkledd stekeplate og stek i stekeovn på minimum 250 °C i 4-6 minutter.
Tips! Pizzaen kan også stekes i en tørr stekepanne. Bruk da lokk slik at du får en jevn steking.

Ha tomater, bladpersille og sitronsaft over pizzaen ved servering.

Her finner du over 80 pizzaoppskrifter 

Prøv denne oppskriften på pizzasaus 

Slik lager du pizzadeigen selv

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv dette i dag: Forlorne egg med reke- og sjampinjongsaus
Dagens rett

Prøv dette i dag: Forlorne egg med reke- og sjampinjongsaus

Luksus i hverdagen er ikke vanskelig å diske opp med i det vi serverer forlorne egg med reker og soppsaus.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her