Laks og scampi på spyd med lun kesamsaus
Opplysningskontoret for meieriprodukter

Laks og scampi på spyd med lun kesamsaus

En deilig kombinasjon av laks og scampi som du skal tre på spyd. Men ikke bare det. Du skal ha saus til og du skal lage en marinade.

Fremgangsmåte

Ha finrevet skall av en lime og saften i en middels stor bolle. Tilsett olje, Tikka Masala Currypaste (her finnes det mage typer og merker på markedet. Start gjerne med en mild type) finhakket hvitløk og ca. 2 cm finraspet ingefær.Rør det hele godt sammen.
 
Rens scampiene og lag et snitt langsmed ryggen og fjern den sorte strengen. Tilsett rensede scampi (husk å ta vare på skallet til sausen) og laks i terninger på ca 3 x 3 cm. La scampi og laks stå i marinaden på kjøkken benken i ca. en halv time eller i kjøleskap i noe lengre tid.
 
Skrap av overflødig marinade og tre laks og scampi på grillspyd. Stekes i 10. minutter midt i ovnen ved 200 ºC.
 
Saus:
Tilsett finhakket løk og skallet av scampiene i en kjele med smør og la det surre på middels varme til løken er blank og myk og scampiskallet har endret farge. Tilsett kyllingbuljong og det som er igjen av marinaden, la det hele stå og småkoke i ca. 5 minutter.
 
Sil kraften og ha den tilbake i kjelen. La den få et raskt oppkok. Ta kjelen av varmen og tilsett kesamen under omrøring like før servering. Sausen serveres lun til grillspydet med ris og kokte eller stekte grønnsaker.
 

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne festkaken lager du på et blunk
Ukens kake

Denne festkaken lager du på et blunk

Noen ganger kommer festen litt brått på. Da skal du prøve denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her