Laksefilet med appelsin og grønnsaker
Foto: Alf Børjesson

Laksefilet med appelsin og grønnsaker

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 175 grader og smør en ildfast form.

Kok opp lettsaltet vann til grønnsakene. Skrell gulrøttene og skjær dem i strimler. Del purren på langs og skyll den. Skjær purre i skiver, del brokkoli i buketter.

Kok gulrøttene først i ca 2 minutter. Tilsett purre og brokkoli og la koke i ytterligere 1 - 2 minutter. Hell vannet godt av og fordel grønnsakene i bunnen av formen.

Del fisken i serveringstykker som legges oppå og innimellom grønnsakene.

Vask og skrubb appelsinene under lunkent vann. Riv skallet av én appelsin, og press saften. Saften helles over laksen og appelsinskallet drysses over. Den andre appelsinen skjæres i båter som fordeles mellom laksestykkene.

Dryss salt og pepper over det hele.

Sett formen inn øverst eller midt i stekeovnen og la den steke på 175 grader i ca 15 - 20 minutter, til fisken er knapt gjennomstekt.

Server med kokte poteter eller ris.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om vin: rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om vin: rødvin

Lær det grunnleggende om rødvin og smak deg gjennom åtte ulike viner. Kurset passer for nybegynnere og krever ingen forkunnskaper. Dette er tredje og siste kurset i vår kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her