Laksefilet med appelsin og grønnsaker
Foto: Alf Børjesson

Laksefilet med appelsin og grønnsaker

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 175 grader og smør en ildfast form.

Kok opp lettsaltet vann til grønnsakene. Skrell gulrøttene og skjær dem i strimler. Del purren på langs og skyll den. Skjær purre i skiver, del brokkoli i buketter.

Kok gulrøttene først i ca 2 minutter. Tilsett purre og brokkoli og la koke i ytterligere 1 - 2 minutter. Hell vannet godt av og fordel grønnsakene i bunnen av formen.

Del fisken i serveringstykker som legges oppå og innimellom grønnsakene.

Vask og skrubb appelsinene under lunkent vann. Riv skallet av én appelsin, og press saften. Saften helles over laksen og appelsinskallet drysses over. Den andre appelsinen skjæres i båter som fordeles mellom laksestykkene.

Dryss salt og pepper over det hele.

Sett formen inn øverst eller midt i stekeovnen og la den steke på 175 grader i ca 15 - 20 minutter, til fisken er knapt gjennomstekt.

Server med kokte poteter eller ris.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her