- Sett stekeovnen på 175 grader og smør en ildfast form.
- Kok opp lettsaltet vann til grønnsakene.
- Skrell gulrøttene og skjær dem i strimler.
- Del purren på langs og skyll den.
- Skjær purre i skiver, del brokkoli i buketter.
- Kok gulrøttene først i ca 2 minutter.
- Tilsett purre og brokkoli og la koke i ytterligere 1 - 2 minutter.
- Hell vannet godt av og fordel grønnsakene i bunnen av formen.
- Del fisken i serveringstykker som legges oppå og innimellom grønnsakene.
- Vask og skrubb appelsinene under lunkent vann.
- Riv skallet av én appelsin, og press saften.
- Saften helles over laksen og appelsinskallet drysses over.
- Den andre appelsinen skjæres i båter som fordeles mellom laksestykkene.
- Dryss salt og pepper over det hele.
- Sett formen inn øverst eller midt i stekeovnen og la den steke på 175 grader i ca 15 - 20 minutter, til fisken er knapt gjennomstekt.
- Server med kokte poteter eller salat.