Laksefilet med appelsin og grønnsaker
Foto: missaigong

Laksefilet med appelsin og grønnsaker

En smaksrik form med laks, appelsin og grønnsaker.

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 175 grader og smør en ildfast form.
  2. Kok opp lettsaltet vann til grønnsakene.
  3. Skrell gulrøttene og skjær dem i strimler.
  4. Del purren på langs og skyll den.
  5. Skjær purre i skiver, del brokkoli i buketter.
  6. Kok gulrøttene først i ca 2 minutter.
  7. Tilsett purre og brokkoli og la koke i ytterligere 1 - 2 minutter.
  8. Hell vannet godt av og fordel grønnsakene i bunnen av formen.
  9. Del fisken i serveringstykker som legges oppå og innimellom grønnsakene.
  10. Vask og skrubb appelsinene under lunkent vann.
  11. Riv skallet av én appelsin, og press saften.
  12. Saften helles over laksen og appelsinskallet drysses over.
  13. Den andre appelsinen skjæres i båter som fordeles mellom laksestykkene.
  14. Dryss salt og pepper over det hele.
  15. Sett formen inn øverst eller midt i stekeovnen og la den steke på 175 grader i ca 15 - 20 minutter, til fisken er knapt gjennomstekt.
  16. Server med kokte poteter eller salat.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her