Laksepai

Ingredienser
Bunn;
125 g smør
200 g hvetemel
1/2 ts salt
2-3 ss vann

Fyll;
300 g fersk laks
150 g røkt laks
1 egg
1,5 dl kremfløte
2 dl melk
1 ss finhakket basilikum
salt
pepper

Fremgangsmåte

Bland salt i melet, smuldre inn smøret. Samle deigen med kaldt vann. Form den til en bolle, legg deigen kaldt en halv times tid. Kjevle deigen til en leiv som dekker formen (22cm). Prikk paibunnen med en gaffel og forstekes i ca 25 min ved 200 grader midt i ovnen.
Skjær fersk og røkt laks i små terninger, kjør i kjøkkenmaskin til de er finhakket. Tilsett egg og kjør i 10 sek., tilsett fløte og melk og kjør til blandingen blir jevn. Krydre med salt og pepper og rør inn basilikum. Hell fyllet i paiskallet og stek paien midt i ovnen ved 200 grader i ca 20-30 min. Avkjøl paien litt på rist, og server den varm med grønn salat til.

Sendt inn av Bodil Danielsen

Forsiden akkurat nå
Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt
Dagens rett

Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt

Vi regner med at grillen er klargjort som våren og dermed for dagens oppgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå
Dagens rett

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå

Grillet gravlaks med potetsalat bare ber om at grillen fyres opp. Ansjosdressing setter en ekstra spiss på kombinasjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Autentiske smaker: Mat og vin fra Italias skjulte perle
Matkurs og vinkurs
Winedinner 11. juni i Oslo

Autentiske smaker: Mat og vin fra Italias skjulte perle

Smak 5 viner fra Friuli-Venezia Giuli – et vinområde som fortjener langt mer oppmerksomhet. Smak et bredt spekter av druetyper til 4 smakfulle retter fra en av Oslos mest autentiske italienske restauranter, Vineria Ventidue.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset
+
Mat og vin i kombinasjon

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset

Når saftig and og vin fra Argentina møtes i harmoni, får også du en gyllen mulighet til å skinne som vertskap.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her