En utrolig mettende og god pai med laks og poteter. Bruk fersk eller frossen laks, og/eller rester av røkt laks.
Ha hvetemel, kjøleskapkaldt smør i biter og kaldt vann i food processorbollen. La maskinen gå til smøret er findelt og deigen samlet. Eller smuldre smøret i hvetemelet og ha i vannet. Bland alt sammen til en deig. Legg deigen kjølig i plast i ca. 30 minutter. Kjevle deigen og ha den i formen. Trykk den ut og godt opp langs kanten. Prikk bunnen med gaffel. Forstek skallet.
Skjær laksen i tynne skiver, det samme med potetene og løken. Legg laks og poteter lagvis i paibunnen med hakkede urter mellom hvert lag. Visp sammen egg, rømme og melk med salt og pepper og hell det over i formen. Stek paien til den er ferdig.
Benytt rund form med løs kant: 24 - 26 cm i diameter. I stekeovnen: 225°C, ca. 10 min. forsteking av paibunnen. Ca 1 time for hele paien.
Det smaker godt med en kald urte- og pepperrotsaus til den lunkne paien.