Lammecarré

Ingredienser
Lammecarré
Dampete poteter
Kål, stekt med hvitløk og sjalottløk
Saus

Fremgangsmåte

Ta ut kjøttet min. 2 timer før steking. Sitronsaft på. Deretter salt og pepper og hvitløkspulver. La stå de to timene.
Før steking: Pensle med sennep / honning / soyasaus: 1 ss grov sennep / 1 ss fin Dijon / 1/2 ss honning / 1 ss soyasaus. Steik først i varm stekepanne for å brune kjøttet. Deretter i ovn - 170 gr. - i 5 omganger a 3 min. La kvile 5 min. mellom kvar gang. La kjøttet kvile 10 min i alufolie etter ferdig steiking.
Poteter: Skrell og damp på rist på like deler smør og vann. Bare salt på disse.
Snitt kålen, finhakk en sjalottløk og 2-3 hvitløksfedd. Stek/surr alt i smør i steikepannen. Smak til med salt/pepper.
Saus: 1 sjalottløk + 2 hvitløksfedd finhakka i panne. Ha oppi litt rødvin ( 1/2 dl) + en del av kraften ( ca. 2 dl.) og kok nesten helt inn.
Ha i resten av kraften. Kok ut steikepanna der du har steikt kjøttet, med litt rødvin eller rødvinseddik. Ha utkoket i sausen. La koke inn til det halve. Sil fra løk/hvitløk og jevn sausen med litt hvetemel. Smak til med krydder om nødvendig, ev. demp den litt ned med litt matfløte. Voilá.

Sendt inn av Torgeir Fjeld

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne festkaken lager du på et blunk
Ukens kake

Denne festkaken lager du på et blunk

Noen ganger kommer festen litt brått på. Da skal du prøve denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her