Lammecarré

Ingredienser
Lammecarré
Dampete poteter
Kål, stekt med hvitløk og sjalottløk
Saus

Fremgangsmåte

Ta ut kjøttet min. 2 timer før steking. Sitronsaft på. Deretter salt og pepper og hvitløkspulver. La stå de to timene.
Før steking: Pensle med sennep / honning / soyasaus: 1 ss grov sennep / 1 ss fin Dijon / 1/2 ss honning / 1 ss soyasaus. Steik først i varm stekepanne for å brune kjøttet. Deretter i ovn - 170 gr. - i 5 omganger a 3 min. La kvile 5 min. mellom kvar gang. La kjøttet kvile 10 min i alufolie etter ferdig steiking.
Poteter: Skrell og damp på rist på like deler smør og vann. Bare salt på disse.
Snitt kålen, finhakk en sjalottløk og 2-3 hvitløksfedd. Stek/surr alt i smør i steikepannen. Smak til med salt/pepper.
Saus: 1 sjalottløk + 2 hvitløksfedd finhakka i panne. Ha oppi litt rødvin ( 1/2 dl) + en del av kraften ( ca. 2 dl.) og kok nesten helt inn.
Ha i resten av kraften. Kok ut steikepanna der du har steikt kjøttet, med litt rødvin eller rødvinseddik. Ha utkoket i sausen. La koke inn til det halve. Sil fra løk/hvitløk og jevn sausen med litt hvetemel. Smak til med krydder om nødvendig, ev. demp den litt ned med litt matfløte. Voilá.

Sendt inn av Torgeir Fjeld

Forsiden akkurat nå
Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett
Dagens rett

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett

Sild smaker perfekt i det lyse halvåret som september også regnes til. Prøv bare denne lekre italienske varianten med brødsalat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne
Dagens rett

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne

For årets lammekjøtt begynner å dukke opp i kjøttdiskene og gresk stemning rundt bordet er det vi trenger nå som høsten banker på døra.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slike kyllinglår har du ikke smakt maken til
Dagens rett

Slike kyllinglår har du ikke smakt maken til

Saftig kylling på en smaksrik salat er som skapt for å skape god stemning rundt bordet. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære
Ukens drink

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære

Det er en smak som passer perfekt nå som høsten ugjenkallelig er på vei.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her