Skjær kjøttet i biter (ca. 4 x 4 cm). Rens og del soppen. Hakk løken.
Brun kjøttet i flere omganger på sterk varme, 2-3 minutter på hver side. Ta det ut av pannen, men hold det varmt.
Stek løk og sopp i 3-4 minutter. Rør i blandingen med jevne mellomrom.
Ha kjøttet oppi sopp/løkblandingen og tilsett vann og fløte. La koke inn. Tilsett finhakkete urter. Smak til med salt og pepper.
Server med råstekte poteter eller potetmos.
Sauté er et kokkebegrep for en finere gryterett. Det brukes så mørt kjøtt at det nesten ikke behøver å koke for å bli ferdig. I denne sautéen bruker vi kantarell, noe som gjør den ekstra god.
Tips: For en kraftigere smak og tykkere konsistens, kan du bruke sjysaus fra pose i stedet for bare vann.
Her finner du mange deilige gryteretter
Vil du lage en gryterett med okse- eller kalvekjøtt ser du her
Eller vil du bruke lammekjøtt i gryta?
Kanskje en fiskegryte frister deg mer?
Hva med en gryterett med bare grønnsaker?
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig