Del ribben mellom hvert ben. Hakk hvitløk og persille og bland dette med resten av ingrediensene til sausen. Kok i 10 minutter og avkjøl.
Legg ribbene på rist over langpannen og stek på 225 grader i 20-30 minutter. Pensle ribbene med sausen og stek videre i ca. 10 minutter.
Server ribbene på en seng av salat, med f.eks. reddikskiver, bladpersille og friske urter. En god dressing, hjemmelaget eller ferdigkjøpt, hører også med.
Oslorestauranten Xef og Asker-restauranten Porfavor Tapas & Vinbar er Norges eneste utvalgte av den offisielle spanske matsertifiseringen Spain Certification Program. Nærmere Spania kommer du ikke.
Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret. Og mye gode bobler på kjøpet.
Anders Braathen deler Smalhans’ julemeny med «pig wings» i whiskysaus med røsti og kantarell, eplebrioche med whisky-karamellsaus og lettpisket krem og Mont d’Or med brødkrutonger og cornichons.