Lammestek à la provencale
Foto: Istock

Lammestek à la provencale

Lammestek er smakfullt, saftig og mørt. Følg denne oppskriften og du blir en helt rundt middagsbordet.

Fremgangsmåte

  1. Smør ovnspannen godt med smøret.
  2. Skrell potetene og skjær dem i skiver som ikke er for tynne. Disse taklegges på ovnspannen. Blir det mer enn ett lag, må du ha noen smørklatter samt litt salt og pepper imellom.
  3. Fire hvitløkfedd skrelles og finhakkes. Persillen hakkes og blandes med hvitløken. Blandingen helles over potetene.
  4. Gni lammekjøttet godt med en overskåret hvitløk og spekk det her og der med resten av hvitløken, som skjæres i avlange spisser.
  5. Krydre kjøttet med salt og pepper og legg det oppå potetene i ovnspannen, gjerne på rist, som i så fall må ligge direkte oppå ovnspannen. Kjøttet kan for øvrig godt ligge direkte oppå potetene.
  6. Hell buljongen i pannen og sett denne i stekeovnen ved 250 C. Brun kjøttet i 15-20 minutter.
  7. Reduser varmen deretter til 160-170 C og stek kjøttet i en tid som svarer til 25 minutter pr kg hvis du ønsker det rosa inni og 30-35 minutter pr kg hvis du vil ha det gjennomstekt.
  8. Det er viktig å få retten varm på bordet. Dryss med nyhakket persille like før den kommer på bordet.

Se våre andre oppskrifter på lammestek

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

NHO har undersøkt hvor ofte folk spiser på restaurant

Restaurantbransjen har merket det at gjestene kniper igjen, og her er fasiten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her