Lavkarbobrød

Ingredienser
300 gram cottage cheese
7 egg
1 1/2 dl smeltet smør
90 gram sesamfrø
90 gram kruskakli
150 gram linfrø (KNUST!)
50 gram soyamel
Litt natron
Litt salt

Fremgangsmåte

Cottage cheese må være klumpfri, bruk stavmikser eller kjøkkenmaskin.

Eggene må piskes til eggedosiskonsistens

Bland alle ingrediensene, men vær forsiktig med natron. Har du i for mye av det sprekker brødet voldsomt på toppen. En liten teskje er mer enn nok.

Brødet stekes i form på 190 grader i to timer. En form som rommer 1,5 liter er passe.

NB: formen må kles med bakepair, ellers setter brødet seg fast.

Når brødet er ferdig hvelves det over på rist, og det kan med fordel stå sånn natten over uten å dekkes til.
Brødet er ganske fuktig, men det skal ikke forveksles med at det er dårlig stekt.
Jeg liker det sånn, men smaken er forskjellig.

Brødet oppbevares i kjøleskap, gjerne i en papirpose eller noe annet som ikke er helt tett. Det holder seg fin i en uke i kjøleskap.

Sendt inn av Bente Kroken

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her