Leirgrytebakte kyllinglår
Foto: Kim Holthe

Leirgrytebakte kyllinglår

Fremgangsmåte

I denne retten bruker vi en leirgryte, som må bløtlegges minst 1 time i kaldt vann før bruk. Du kan også bruke en Nord-Afrikansk tagine eller en stor gryte med lokk.
 
Legg kyllinglår og grønnsaker sammen i gryta. Knyt en hyssing rundt urtene og stikk buketten ned sammen med kjøttet og grønnsakene.
 
Hell over kyllingbuljongen og vinen. Sett på lokket og plasser gryta midt i kald ovn.

Still inn ovnen på 200 °C og la gryta stå der i ca. 2-2 ½ timer.

Sjekk om lårene er ferdig stekt ved å stikke inn en liten kniv. Om det pipler ut klar kraft er de gjennomstekt.
 
Server med en god potetmos eller kokte poteter.

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner
Dagens rett

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner

Seibiff er en klassisk fiskerett som med med stekte epler og tyttebærkrem får en ny vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her