Lemon curd
Foto: iSTockphoto

Lemon curd

Dette er et søtt-syrlig og deilig alternativ til marmelade. Lemon curd, eller sitronsmør, er deilig både som pålegg og som fyll i kaker.

Fremgangsmåte

  1. Ha sitronsaft og -skall, smør og sukker i en stålbolle eller en liten kjele. Sett bollen over i en større kjele med nesten kokende vann (=vannbad).
  2. Varm forsiktig opp under kontinuerlig røring til smøret har smeltet og sukkeret har løst seg helt opp. Tilsett eggene litt etter litt og fortsett å røre til kremen tykner, ca. 30-40 minutter. Ta bollen av varmen.
  3. Hell curden i varme, rene og tørre glass og skru på tette lokk. Avkjøl helt.
  4. Lemoncurden er holdbar i opptil tre uker om den oppbevares kaldt.
  Tips: Verdens enkleste dessert - bland grovknuste marengs og noen skjeer lemon curd inn i stivpisket krem og legg opp i pene glass. Dryss over litt revet sjokolade.
 
 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her