Lemon curd
Foto: iSTockphoto

Lemon curd

Dette er et søtt-syrlig og deilig alternativ til marmelade. Lemon curd, eller sitronsmør, er deilig både som pålegg og som fyll i kaker.

Fremgangsmåte

Ha sitronsaft og -skall, smør og sukker i en stålbolle eller en liten kjele. Sett bollen over i en større kjele med nesten kokende vann (=vannbad).
 
Varm forsiktig opp under kontinuerlig røring til smøret har smeltet og sukkeret har løst seg helt opp. Tilsett eggene litt etter litt og fortsett å røre til kremen tykner, ca. 30-40 minutter. Ta bollen av varmen.
 
Hell curden i varme, rene og tørre glass og skru på tette lokk. Avkjøl helt.
 
Lemoncurden er holdbar i opptil tre uker om den oppbevares kaldt.
 
Tips: Verdens enkleste dessert - bland grovknuste marengs og noen skjeer lemon curd inn i stivpisket krem og legg opp i pene glass. Dryss over litt revet sjokolade.
 
 
 
 
 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 38 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen