Lett ostekake med sitrongele

Ingredienser
1 pk gele

Ostekrem:
1 pk gul gele m/sitronsmak lages med bare 2dl vann
3 dl kremfløte
1 beger lettrømme
1 pk Philadelphia naturell kremost
1 ts vaniljesukke
110 g melis

Kjeksbunn :
175 g smeltet margarin
300 g knust, søt havrekjeks (Digestive, Bixit)

Fremgangsmåte

Lag gele etter anvisning på pakken. Hell den i en form som ikke har løs kant. La den stå kjølig til geleen er stivnet.
Lag gul gele etter anvisning på pakken, men bruk kun 2 dl vann. La den stå på benken til avkjøling, uten at den stivner.
Stivpisk kremfløten. Bland lettrømme med kremost, vaniljesukker og melis, og vend det inn i fløtekremen. Rør inn geleen, og hell ostekremen over den stivnede geleen i kakeformen. La den stå kjølig.
Bland smeltet margarin med finknuste kjeks. Hell den over stivnet ostekrem i formen. Stryk kjeksmassen jevnt utover kremen og inntil kanten av formen. La den stå kjølig til kjeksmassen er stivnet.
Slik hvelver du en ostekake:
finn fram et passe stort fat. Fyll oppvaskkummen med varmt vann fra springen og dypp formen i noen sekunder. Skakk på formen, så ser du om ostekaken slipper kanten. Dersom ostekaken ikke slipper første gang, kan du gjenta prosessen. Sett formen på benken, legg fatet oppå og vipp det hele rundt. Løft opp den ene siden av formen og stikk en tynn kniv e.l inn på kanten av kaken, så slipper ostekaken lettere. Da kommer det nemlig luft til, slik at vacuumet slipper.

Sendt inn av Julie Dønnestad

Forsiden akkurat nå
T-benstek er grillens aller beste kjøttstykke - klar en klassiker
Dagens rett

T-benstek er grillens aller beste kjøttstykke - klar en klassiker

T-benstek er for mange grillentusiaster en klar favoritt og en klassiker som alle må prøve seg på i hvert fall en gang. Med masse tilbehør holder en stek til mange.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Avocado med rogn er verdens enkleste forrett, men ikke mindre god av den grunn
Dagens rett

Avocado med rogn er verdens enkleste forrett, men ikke mindre god av den grunn

Kombinasjonen av avocado og rogn - uansett hvilken type du velger - smaker guddommelig. Perfekt som forrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dobbel ærespris og 30 års jubileum for Bent Stiansen

I tillegg til jubileum har Statholdergaarden gjort seg fortjent til en Michelin-stjerne for 27. gang. Som i hvert fall er solid norgesrekord.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

By på en lekker salat med stekt laks på toppen
Dagens rett

By på en lekker salat med stekt laks på toppen

Laks og grapefrukt er en veldig god kombinasjon og da er det vanskelig å komme unna sauvignon blanc i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir din whisky smash-drink ekstra kompleks
Ukens drink

Slik blir din whisky smash-drink ekstra kompleks

Med 15 år gammel Dalwhinnie får whisky smash-en både dybde og kompleksitet - samtidig som den er leskende og fruktig - perfekt for sommersesongen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her