Lettrøykt torskerogn med squashtagliatelle, avocadoshot og potetsalat med safrandressing
Foto: Petter Winsnes, Eksportutvalget for fisk

Lettrøykt torskerogn med squashtagliatelle, avocadoshot og potetsalat med safrandressing

Fremgangsmåte

Del torskerogna i to og gni hver halvdel inn med salt og pepper. Rull begge inn i dobbelt lag med plastfolie. Legg den ene rullen som skal røykes i kjøleskap til dagen etter. Den andre lar du trekke i vann som holder oppunder 100 grader i ca 20 minutter. Eller du kan selvsagt røyke begge delene (i hver sin røykepose). Følg bruksanvisningen på pakken og la posen ligge i oven i 30 minutter hvis det er en stor rogn.

Potetsalat:
Kok potetene med skall til de er så vidt møre. Avkjøl noe. Skrell og skjær i tynne skiver. La safranen trekke i kokende vann. Knekk egget i en liten plastbeholder og kok det i 15 sekunder i mikrobølgeovnen. Ha i safranvannet som er lett avkjølt, sitronsaft og olivenolje og bruk en stavmikser eller lignende til å blande godt. Smak til med salt og pepper.

Squashtagliatelle:
Del squashen i to. Fjern frøene i midten med en skje. Strimle den med en ostehøvel. Eller bruk kniv. Kok opp lettsaltet vann og la strimlene koke i ½ -1 minutt avhengig av tykkelse. Hell av vannet og la strimlene dryppe godt av seg i et dørslag. Vend i litt usaltet smør, noen dråper sitron og litt salt.

Avocadoshot:
Ha alt i en blender og kjør til skum. Server i shotglass.

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk

Her finner du mange oppskrifter med torsk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet
Dagens rett

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet

Vi er midt i juleinnspurten, og da er dette lettlagde middagsforslaget med risotto og julepålegg eller rester perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her