Lettrøykt torskerogn med squashtagliatelle, avocadoshot og potetsalat med safrandressing
Foto: Petter Winsnes, Eksportutvalget for fisk

Lettrøykt torskerogn med squashtagliatelle, avocadoshot og potetsalat med safrandressing

Fremgangsmåte

Del torskerogna i to og gni hver halvdel inn med salt og pepper. Rull begge inn i dobbelt lag med plastfolie. Legg den ene rullen som skal røykes i kjøleskap til dagen etter. Den andre lar du trekke i vann som holder oppunder 100 grader i ca 20 minutter. Eller du kan selvsagt røyke begge delene (i hver sin røykepose). Følg bruksanvisningen på pakken og la posen ligge i oven i 30 minutter hvis det er en stor rogn.

Potetsalat:
Kok potetene med skall til de er så vidt møre. Avkjøl noe. Skrell og skjær i tynne skiver. La safranen trekke i kokende vann. Knekk egget i en liten plastbeholder og kok det i 15 sekunder i mikrobølgeovnen. Ha i safranvannet som er lett avkjølt, sitronsaft og olivenolje og bruk en stavmikser eller lignende til å blande godt. Smak til med salt og pepper.

Squashtagliatelle:
Del squashen i to. Fjern frøene i midten med en skje. Strimle den med en ostehøvel. Eller bruk kniv. Kok opp lettsaltet vann og la strimlene koke i ½ -1 minutt avhengig av tykkelse. Hell av vannet og la strimlene dryppe godt av seg i et dørslag. Vend i litt usaltet smør, noen dråper sitron og litt salt.

Avocadoshot:
Ha alt i en blender og kjør til skum. Server i shotglass.

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk

Her finner du mange oppskrifter med torsk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her