Lettrøykt torskerogn med squashtagliatelle, avocadoshot og potetsalat med safrandressing
Foto: Petter Winsnes, Eksportutvalget for fisk

Lettrøykt torskerogn med squashtagliatelle, avocadoshot og potetsalat med safrandressing

Fremgangsmåte

Del torskerogna i to og gni hver halvdel inn med salt og pepper. Rull begge inn i dobbelt lag med plastfolie. Legg den ene rullen som skal røykes i kjøleskap til dagen etter. Den andre lar du trekke i vann som holder oppunder 100 grader i ca 20 minutter. Eller du kan selvsagt røyke begge delene (i hver sin røykepose). Følg bruksanvisningen på pakken og la posen ligge i oven i 30 minutter hvis det er en stor rogn.

Potetsalat:
Kok potetene med skall til de er så vidt møre. Avkjøl noe. Skrell og skjær i tynne skiver. La safranen trekke i kokende vann. Knekk egget i en liten plastbeholder og kok det i 15 sekunder i mikrobølgeovnen. Ha i safranvannet som er lett avkjølt, sitronsaft og olivenolje og bruk en stavmikser eller lignende til å blande godt. Smak til med salt og pepper.

Squashtagliatelle:
Del squashen i to. Fjern frøene i midten med en skje. Strimle den med en ostehøvel. Eller bruk kniv. Kok opp lettsaltet vann og la strimlene koke i ½ -1 minutt avhengig av tykkelse. Hell av vannet og la strimlene dryppe godt av seg i et dørslag. Vend i litt usaltet smør, noen dråper sitron og litt salt.

Avocadoshot:
Ha alt i en blender og kjør til skum. Server i shotglass.

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk

Her finner du mange oppskrifter med torsk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner
Dagens rett

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner

Seibiff er en klassisk fiskerett som med med stekte epler og tyttebærkrem får en ny vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her