Lettsaltet torsk med kantareller, sommerkål, spekeskinke og hasselnøtter
Helle Øder Valebrokk

Lettsaltet torsk med kantareller, sommerkål, spekeskinke og hasselnøtter

Fremgangsmåte

Start med å dele torskestykket i to passe stykker. Du kan godt beholde skinnet på. Legg stykkene i en ildfast form. Sett til side.

Sett ovnen på 200 grader, varmluft. 

Del nøttene i to og legg dem i en ildfast skål. La disse riste i ovnen i ca 10 minutter. Gni av det brune skinnet på nøttene når du tar dem ut av ovnen.

Legg spekeskinkeskivene på et bakepapir og stek sprø i ovnen. Dette tar ca 5 minutter, men følg med slik at de ikke brenner seg.

Vask potetene og del dem i 1 cm tykke skiver. Behold skallet på. Forkok dem i saltet vann. Hell av vannet og la fuktigheten dampe bort. 

Rens kantarellene og stek dem i 1 ss smør og sukker. Strø litt salt og pepper over, samt 1 ts hakket timian. Stek til de er gylne. Ha nøttene i og bland. Sett til side.

Stek potetskivene i litt smør i pannen. 

Skjær kålen i tynne strimler og skyll dem. Varm en gryte med 2 ss smør og surr kålen noen minutter sammen litt salt og pepper. Det skal være krønsj i kålen, så ikke varmebehandle den for lenge.

Sett torskestykkene i ovnen i ca 10 minutter. Dra av skinnet når fisken er ferdig og anrett med potetskiver og kål i bunnen, så fisken, spekeskinkeskive på toppen og sopp og nøtter rundt. Ha noen timianblader på retten til pynt.

Kokkens kommentar:
Denne torskeretten tar under en halv time å lage. Den har deilig salt fra spekeskinken, sødme fra kålen og potetene og høstlig tilbehør som kantareller og ristede hasselnøtter. Dette er en frisk og deilig måte å spise torsk på, som du garantert vil like.

Jeg valgte lettsaltet torsk fordi den er litt "fastere i fisken" og har en lett saltsmak, men fremdeles myk og deilig i kjøttet.

Til dette drakk vi en herlig, avkjølt Fleurie. Den fungerte kjempegodt.

Oppskriften er et bidrag til NM for amatørkokk 2015

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk

Her finner du mange oppskrifter med torsk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Helle Øder Valebrokk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her