Lettvint frikassé av kylling
Foto: Matprat/Alf Börjesson

Lettvint frikassé av kylling

Hønsefrikassé er god, norsk tradisjonsmat som det tar vanligvis lang tid å lage. Vi har jukset litt, og lager frikassé med kyllingfilet som er ferdig på under 30 minutter.

Fremgangsmåte

  1. Rens grønnsakene. Skjær gulrøtter og purre i skrå skiver, selleri i små terninger og løk i tynne kløfter.
  2. Kok opp vann med buljongterning og legg i grønnsaker og de hele kyllingfiletene. Legg blomkålbuketter og sukkererter oppå. La småkoke til alt er akkurat gjennomkokt.
  3. Smelt smør til sausen i en kjele, ha i hvetemel og spe litt etter litt med silt kraft fra grønnsaker og kyllingfilet.
  4. Rør godt og gi sausen et oppkok mellom hver gang du sper. Rør inn fløte og smak til med salt og pepper.
  5. Skjær kyllingfiletene i tykke skiver. Hell sausen over kylling og grønnsaker og server frikasseen på varme tallerkener med kokte grønnsaker til. 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her