Limepai med grahamsbunn, jordbær og rabarbratopping
Dansukker.no

Limepai med grahamsbunn, jordbær og rabarbratopping

Denne paien er en sommerfavoritt fordi den er så syrlig. Den smaker fortreffelig til en sterk kopp kaffe, særlig espresso, men også svart te av typen Assam er nydelig til.

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 °C.

Grahamsbunn:
Skjær smøret i terninger og bland sammen alle ingrediensene til mørdeigen. Arbeid sammen deigen på et melet bakebord. Dekk over med plast og la hvile i kjøleskap i ca. 30 minutter. Trykk ut deigen i en avlang paiform med avtakbar bunn (ca. 13 x 36 cm).

Stek paiskallet midt i ovnen i ca. 10 minutter.

I mellomtiden lager du fyllet:
Visp sammen alle ingrediensene til en jevn røre.

Hell fyllet i paiskallet og stek i ytterligere 15–20 minutter midt i ovnen. Ta kaken ut og avkjøl.

La hvile i kjøleskap i ca. 3 timer.

Marinert rabarbra og jordbær:
Skyll rabarbraen og jordbærene, og skjær dem i biter. Bland med demerarasukker og lime, og la stå i minst 30 minutter.

Dekorer paien med den marinerte frukten.

 Se våre andre oppskrifter på sitronkaker

Her finner du godt over 1000 oppskrifter på kaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Dansukker.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Innbakte pølser er skikkelig fredagsmoro
Dagens rett
Innbakte pølser

Innbakte pølser er skikkelig fredagsmoro

Både store og små kan fritt velge hva de fylles med. Nyt dem i hjemmet eller pakk dem med i sekken og grill over bålet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du plukket mye bær fra hage eller skog, har du det du trenger til denne lettlagde langpannekaken
Ukens kake
Saftig bærkake i langpanne

Forsiden akkurat nå - 3

Fordyp deg i sangiovesedruens kvaliteter med Master of Wine Sebastian Bredal
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking Oslo 6. September

Fordyp deg i sangiovesedruens kvaliteter med Master of Wine Sebastian Bredal

Du får smake 7 viner fra topp produsenter som alle tolker sangiovesedruen på ulike måter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du lager disse av fiskerestene, blir det ikke en smule igjen
Dagens rett
Fiskepanetter som i India

Når du lager disse av fiskerestene, blir det ikke en smule igjen

Panetter eller kroketter er reneste snacksen som er helt umulig å ikke like. Kanskje bør du lage dobbel porsjon først som sist.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.
Matkurs og vinkurs
Apéritifs Vinskole del 1

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.

Å kunne noe om vin blir stadig viktigere. Både å forstå hva vin er, hvordan den smaker og hvordan du velger riktig vin til mat. Nå tilbyr vi deg som tørster etter enda mer kunnskap om vin, å bli elev ved Apéritifs Vinskole.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en autentisk gresk smaksopplevelse med denne lammegryten
Dagens rett
Arni Kleftiko lammegryte fra Hellas

By på en autentisk gresk smaksopplevelse med denne lammegryten

Den godgjør seg i ovnen i porsjonspakker og setter en ekstra spiss på måltidet. Greske viner i toppklassen løfter måltidet enda noen hakk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her