Lise Finckenhagens fløteboller med bringebær
Foto: iStockphoto

Lise Finckenhagens fløteboller med bringebær

Du må prøve disse deilige fløtebollene med tilsvarende deilige bringebær. Oppskriften serveres deg av Lise Finckenhagen

Fremgangsmåte

  1. Kjevle ut marsipanen til ½ cm tykkelse. Stikk ut sirkler med en diameter på ca 4 cm. Stek marsipanbunnene ved 200 grader til de blir gylne og sprø i kanten.
  2. Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann. Kok opp sukker og vann i en liten kasserolle. Bruk et steketermometer og la sukkerlaken koke til termometeret viser 118 grader.
  3. Pisk eggehviten med en liten klype salt (bruk en kjøkkenmaskin) til den begynner å skumme.
  4. Bland bringebærpureen inn i den varme sukkerlaken. Klem vannet godt ut av gelatinplatene, og løs gelatinen opp i den varme bringebærblandingen.
  5. Hell blandingen i en tynn stråle over eggehviten mens maskinen går på middels hastighet. Unngå å treffe vispen når du heller i blandingen.
  6. Skru opp hastigheten til maks og pisk blandingen til den blir luftig og massen er helt avkjølt.
  7. Fyll massen i en sprøytepose og sprøyt ut deilige topper på hver bunn. La bollene få stå en times tid før du dypper dem i smeltet sjokolade. Du kan selvfølgelig lage mindre og flere boller om du heller vil det. Fløtebollene er best ny-lagde, men holder seg en ukes tid i kjøleskap.
  8. Sjokolade til dypping og glasering:
  9. Denne tempereringsprosessen er en forenklet måte å gjøre det på, skreddersydd for hjemmekjøkkenet.
  10. Finhakk sjokolade. Kok opp vann i en kjele, ha sjokoladen i en bolle som passer over kjelen. Trekk kjelen til side og sett bollen over.
  11. Hvis sjokoladen blir for varm vil den bli tykk og klumpete. Sjokolade tåler ikke vann, så pass på at det ikke er rester av vann i bollen før du har i sjokoladen og unngå vannsøl i den smeltede sjokoladen.
  12. Smelt 2/3 av sjokoladen til ca 48 grader. Bruk et steketermometer når du måler temperaturen. Rør inn resten av den finhakkede sjokoladen til temperaturen er nede i ca 28 grader. Varm den så opp igjen til 30-32 grader.
  13. Nå er sjokoladen klar til dypping. Denne prosessen gjør sjokoladen hard og blank slik at den ikke smelter så raskt i romtemperatur.

Tips: Pynt med et dryss av knuste, frysetørkede bringebær. Litt rålakrispulver i tillegg blir knallgodt.

Når du koker sukkerlaken, er det viktig at kasserollen er helt ren og at du ikke rører i sukkerlaken under koking. Da kan nemlig sukkeret krystallisere seg, og du må begynne på nytt.

Oppskriften er hentet fra Slikkepott, finalist i Beste Norske Kokebok 2013, av Lise Finckenhagen .

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Lise Finckenhagen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her