Makroner med bringebærfyll
Foto: Alf Børjesson

Makroner med bringebærfyll

Med denne lettvinte oppskriften får du 60 friske makroner med bringebærfyll å servere. Husk bare å følge tipsene for perfekt resultat.

Fremgangsmåte

  1. Makroner:
    Miks skåldede mandler i foodprosessor til fint mandelmel. Bland dette med melisen.
  2. Pisk eggehviter stive. Tilsett sukker. Pisk til skinnende og glatt konsistens.
  3. Sikt i melis og mandelblandingen og vend dette i røren. Farg eventuelt røren i en farge som passer med ditt fyll. Her er valgt rosa siden bringebær er ekstra godt som fyll.
  4. Sprøyt dette ut på bakepapir med en rund tyll. Makronene skal være så store som en femmer. La makronene tørke i 30 min.
  5. Stek dem på midterste rille i 12 minutter. Stekes på 150 grader.
  6. Smelt smør i en kjele og ha i finhakket sjokolade slik at dette smelter.
  7. Fyll: 
    Pisk egg og melis til stiv eggedosis. Smelt smør og ha i hvit sjokolade. Bland godt. Ha sjokoladeblandingen i eggedosisen og avkjøl kremen. Gjerne over natten på kjøkkenbenken om du vil ha perfekt konsistens. Mos bringebærene og sil eventuelt bort frøene. Bland dette i sjokoladekremen. Sprøyt krem på en kjeks og legg en annen oppå.

TIPS 1:
Makronene blir best om du lar dem ligge i fryseren eller kjøleskap i noen dager før servering. Legg derfor hele brettet med bakepapir og alt rett i fryseren for så å lage par av dem rett før servering. Du får dem også med dette trikset veldig lett av bakepapiret. Skal du servere dem samme dag, anbefales du å vente til de er helt kalde før du tar dem av papiret. 

TIPS 2:
Har du problemer med å få kjeksene av bakepapiret, kan en fuktig kjøkkenhåndduk gjøre nytten. Legg bakepapiret oppå den fuktige kluten og vent noen minutter. Etter en stund vil du kunne trekke kjeksene lett av papiret.

 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her