Makroner med bringebærfyll
Foto: Alf Børjesson

Makroner med bringebærfyll

Med denne lettvinte oppskriften får du 60 friske makroner med bringebærfyll å servere. Husk bare å følge tipsene for perfekt resultat.

Fremgangsmåte

  1. Makroner:
    Miks skåldede mandler i foodprosessor til fint mandelmel. Bland dette med melisen.
  2. Pisk eggehviter stive. Tilsett sukker. Pisk til skinnende og glatt konsistens.
  3. Sikt i melis og mandelblandingen og vend dette i røren. Farg eventuelt røren i en farge som passer med ditt fyll. Her er valgt rosa siden bringebær er ekstra godt som fyll.
  4. Sprøyt dette ut på bakepapir med en rund tyll. Makronene skal være så store som en femmer. La makronene tørke i 30 min.
  5. Stek dem på midterste rille i 12 minutter. Stekes på 150 grader.
  6. Smelt smør i en kjele og ha i finhakket sjokolade slik at dette smelter.
  7. Fyll: 
    Pisk egg og melis til stiv eggedosis. Smelt smør og ha i hvit sjokolade. Bland godt. Ha sjokoladeblandingen i eggedosisen og avkjøl kremen. Gjerne over natten på kjøkkenbenken om du vil ha perfekt konsistens. Mos bringebærene og sil eventuelt bort frøene. Bland dette i sjokoladekremen. Sprøyt krem på en kjeks og legg en annen oppå.

TIPS 1:
Makronene blir best om du lar dem ligge i fryseren eller kjøleskap i noen dager før servering. Legg derfor hele brettet med bakepapir og alt rett i fryseren for så å lage par av dem rett før servering. Du får dem også med dette trikset veldig lett av bakepapiret. Skal du servere dem samme dag, anbefales du å vente til de er helt kalde før du tar dem av papiret. 

TIPS 2:
Har du problemer med å få kjeksene av bakepapiret, kan en fuktig kjøkkenhåndduk gjøre nytten. Legg bakepapiret oppå den fuktige kluten og vent noen minutter. Etter en stund vil du kunne trekke kjeksene lett av papiret.

 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Putt middagen i et pitabrød
Dagens rett

Putt middagen i et pitabrød

Denne lettlagete oppskriften passer godt på travle hverdager eller når du må ta middagen i klypa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her