Skrell mandelpotetene og kok de over middels varme i skalldyrkraften og hvitvinen (ikke tilsett salt!). Når potetene er møre tar du kjelen av platen og purérer de med en stavmixer til en glatt blanding.
Bland inn fløten, varm opp og smak til med salt og pepper.
Serveres med krepsehaler og finhakket persille eller dill.
Tips: du kan bruke hermetiske krepsehaler til denne retten, og ha gjerne i julienne grønnsaker hvis du ønsker (gulrot, vårløk, osv).
Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.
Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.
Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.